Võistlusel osales kokku 32 sõitjat kuuest erinevast spordiklubist. Kohal olid kõik Eesti parimad BMX sõitjad eesotsas viimaste aastate valitseja Argo Oksaga. Osalejaterohkeim oli 11-12 aastaste poiste vanusegrupp 9 võistlejaga. Kuna avamisvõistluste eesmärk ei olnud ainult paremate selgitamine, vaid ka uue raja katsetamine, siis said auhinnatud kõik osalejad. Eelsõitude ja finaalide vahepeal meenutas spordiajakirjanik Tiit Lääne Saadjärve Jalgratta Sõitjate Seltsi loomist ja Tabivere Rattaaia rajamist 118 aastat tagasi.

BMX krossi peamine eestvedaja Eestis Jaan Veeranna tutvustas huvilistele spordiala ajalugu ja võrdles Eesti ning naabermaade arenguid sel alal. Ennekõike võrdlus lätlastega loomulikult, kelledel juba olemas kahekordne olümpiavõitja. Võistlusraja avas sümboolse stardi andmisega Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson.

Tabivere Rattaaias asuv BMX rada jääb igal ajal avatuks kõikidele huvilistele. Rajal sõitmine on omal vastutusel ja sõitjal peab peas olema lõuakaitsega kiiver. Jalgrattaklubi Vooremaa Centrum kutsub kõiki noori ja vanemaid huvilisi ka treeningutele. Spetsiaalse ratta ning kiivriga raja proovimise või treeningutega liitumise huvi korral võtke ühendust treener Kaido Kriidiga (51980977).