Osalesid kuue Eesti rattaklubi liikmed, kes said viie päeva jooksul uusi teadmisi BMX krossi treeningutest ja alast tervikuna.

Treeningpäevad olid tõsist tööd täis ja vaba aega jäi ratturitel väga napilt. Päevad algasid hommikuvõimlemisega, mis andis juba kerge treeningu mõõdu välja. Peale hommikusööki asuti põhitöö kallale. Hommikupoolikutel toimusid peamiselt saalitreeningud. Artis oli koostanud treeningprogrammid, mis nii mõnelegi ratturitele osutusid silmnähtavalt väga raskeks. Samas oli programmides väga palju huvitavat, mida saab iga rattur ka edaspidi oma treeningtöös ära kasutada.

Õhtupoolsed treeningud toimusid rattasadulas, sõideti maastikuratastega Otepää ümbruses, peale treeningut oli saun. Pärast õhtusööki istuti aga kaminasaali ning Läti endine profirattur tutvustas BMX krossi köögipoolt. Artis oli ette valmistanud materjalid, mis hõlmasid seda ala filossoofiast kuni treeningplaanideni välja. Kindlasti said ratturid sellest palju uusi teadmisi, kuidas edaspidi oma treeningmetoodikat seada ja millele rohkem rõhku peaks panema.

Esimesel päeval tehti kõigile ratturitele testid, et näha nende füüsilist seisundit laagri alguses ja laagri lõpus korrati sama testi.