Kohe stardist läks rünnakuteks ning üks aktiivsemaid oli Tanel Kangert (Astana). Juba teisel kilomeetril oli ta ees üksinda ning asi tundus tõsine. Vahepeal tekkis küll eestlasele mõni kompanjon, aga viimase tõusu alguses oli ta jälle ees ihuüksi.

Poole mäeni kestis Kangert ära, siis jõudis järele tandem Nairo Quintana (Movistar), Rafael Majka (Bora-Hansgrohe). Sellega olid etapivõidu lootused pühitud ja Kangert jätkas omas tempos. Kiiremad mehed läksid.

Etapivõidu teenis Kolumbia rattur Nairo Quintana (Movistar), kelle võiduajaks märgiti 2:21.28. Teine oli Dan Martin (+0.28) ja kolmas üldliider Geraint Thomas (+0.47). Kangert oli finišis 20. (+5.38). Küll aga oli Kangertil poodiumile asja, sest ta tunnistati etapi kõige võitluslikumaks ratturiks.

Üldarvestuses on jätkuvalt esikohal Thomas, teiseks tõusis Tom Dumoulin (Sunweb). Chris Froome´il läks mõni kilomeeter enne lõppu raskeks ja ta kaotas mitmele otsesele rivaalile üle poole minuti. Dumoulin teisena jääb Thomasest maha 1.59, Froome kolmandana 2.31. Neljas on Primož Roglic (+2.47), viies tänane etapivõitja Quintana (+3.30) ja kuues Steven Kruijswijk (+4.19).

Kangert on üldarvestuses 19. kohal (+27.35).