18-aastane Evenepoel võitis kaks kulda nii maailmameistrivõistlustelt kui Euroopa meistrivõistlustel. Seda juunioride vanuseklassis. Ta ei andnud teistele mingit sõnaõigust, kullavõidud tulid suure või ülisuure vahega. Näiteks EM-i grupisõidus edestas ta lähimat konkurenti ligemale 10 minutiga!

Evenepoeli, kes järgmisel aastal esindab maailma ühte edukamat profimeeskonda Quick-Step Floors, võrreldakse legendaarse Eddy Merckxiga. Ta ise tõrjub kõik võrdlused tagasi, aga tema teod rattasadulas annavad juttudele alust.

Täna võitis Belgia väikelinnast Schepdaalist (5300 elanikku) pärit Evenepoel Austrias Innsbruckis toimuval MMil meesjuunioride grupisõidu (132 km). Ja kuidas!? Sõidu esimeses pooles sattus belglane suurde kukkumisse, kus lõhkus ratta. Kui ta uuesti liikuma sai olid esimesed pea kahe minuti kaugusel. Algas metsik tagaajamine, mis lõppes sellega, et 19 km enne finišit oli ta üksi ees. Evenepoel edestas finišis teise koha saanud sakslast Marius Mayrhoferit 1.25-ga.

Eesti koondise liikmetest sai Artjom Mirzojev juunioride grupisõidus 45. (+15.47) ja Henri Treimuth 79. koha (+23.44).

Imemees Evenepoel on tuleviku osas öelnud, et tema suurimaks unistuseks on kolm suurtuuri. Mine tea, äkki hakkab ta neid valitsema juba õige pea. Praegustel ässadel on ehk kaks-kolm aastat armuaega, siis võib pidu ära lõppeda. Saab olema huvitav jälgida.