„Rajad on väga head. Selgelt sprinteritele ja kiiretele ratturitele orienteeritud. Usun, et meil on selliste radade jaoks väga head sõitjad,“ ütles Bomans.

„Käime alati enne suurvõistlusi radadega tutvumas ja kogutud info põhjal saame nüüd juba täpsemalt panna paika selle, millised ratturid meeskonda valida. Lisaks soovime treeninglaagri korraldada võimalikult sarnastes oludes nagu valitsevad siin Eestis,“ lisas Jacobs.

Täna hommikul koos belglastega radu vaatamas käinud võistluste direktor Indrek Kelk ütles, et taoline pea aasta ette taktika seadmine on professionaalsete rattameeskondade hulgas tavapärane.

„Riigid, kes tahavad tiitlivõistlustel medaleid võita, käivad üldiselt kõik varasemalt oludega tutvumas. Belglased olid esimesed, eeldatavasti on neid meeskondi kokku 7-10 meeskonda, kes enne järgmisel suvel toimuvaid Euroopa meistrivõistlusi Tartus radadega tutvumas käivad,“ rääkis Kelk.

Ta lisas, et kindlasti on ka Eesti meeskonnal sellisest professionaalsest lähenemisest palju õppida: „Minule teada olevalt Eesti meeskond tavaliselt sel moel tiitlivõistlustel varasemalt oludega tutvumas ei käi“.

Euroopa meistrivõistlused maanteerattasõidus toimuvad järgmisel aastal Tartus, 5.-9. augustini. Võistluste peakorraldaja on Klubi Tartu Maraton.