Kuivõrd lätlane oli teises vahefinishis teine ja kolmanda juba võitis, siis lisaks tuuri üldliidri kollasele särgile läksid tema nimele ka liidrisärgid aktiivseima ning võitluslikuma ratturi arvestuses. Parima noorratturi valge särgi võitles enesele Eesti koondise rattur Silver Mäoma.

Stardipaigas Vilnius oli hommikul suhteliselt kõle ilm – vihm, sooja kõigest kümme kraadi ja vali tuul. Sõidu käigus lakkas vihmasadu ja temperatuurikraadid tõusid pisut, kõige paremini kohaneski muutunud oludega just Läti lipu all sõitvad Rietumu Banka-Riga ratturid. “Teadsime, et saab olema väga tuuline ja otsustasime pundi nii-öelda ribadeks tõmmata. Saime sellega hakkama juba 33ndal kilomeetril ja sealtmaalt suutsin lõpuni ees olla”, sõnas võitja finishis. Esimeseks vahefinishiks distantsi 87ndal kilomeetril oligi kogu ratturite rivi väikesteks gruppideks lagunenud, etapi lõpuks koondus ette 21-meheline juhtgrupp, kellele järgnes 6 min ja 38 sekundi kaugusel peagrupp.

“Meeskond tegi väga hea soorituse, lõpus vedasid mind lahti kaks tiimikaaslast ja endal olid täna lõpusprindiks head jalad. Homne ilmaennustus lubab samasugust tuult, aga lõpp saab olema raskem, see on seatud tõusule. Kui on sama hea seis kui täna, siis kindlasti olen suuteline veelkord võitma” loodab tuuri üldliider Bogdanovics.

Balti Keti Velotuuri teine, 170 km pikkune etapp toob ratturid homme Jelgavast Siguldasse, Eestisse jõuab tuur laupäeval.