Seni on Balti riikide ühine professionaalne rattavõistlus toimunud viiepäevasena kolmes Balti riigis. Lisaks Soomele võib velotuuriga liituda ka Rootsi. Eesti-poolne peakorraldaja Allar Tõnissaar: "Velotuuri pikenemine kaheksale päevale paneb kõiki tõsiselt proovile, kuid samas on meil siiralt hea meel, et velotuur uutesse riikidesse laieneb. Soome osalemine on kindel, kuid on võimalik, et etapp sõidetakse ka Rootsis. Selgus peaks enne jõule majas olema.”

Soome oli üks viiest riigist, kes tänavusel velotuuril oma koondise välja pani. Järgmine august avaneb neil võimalus paar etappi ka kodumaal sõita. "Balti Keti velotuuri etapi toimumine on üle pika aja esimene UCI tasemel rattavõistlus Soomes. Seetõttu oleme väga õnnelikud, et saame Balti Keti velotuuri läbiviimisest osa. Etapi toimumiskohana oleme välja pakkunud Lahti linna ümbrust. Lahti on spordihuvilisele rohkem tuntud kui suusameka, kuid seal tegeletakse palju ka rattaspordiga," sõnas Soome-poolne peakorraldaja Esko Lummelampi.

Balti Keti velotuuriga tähistatakse Balti keti sündmusi, mis leidsid aset 23. augustil 1989 kolmes Balti riigis. 2013. aasta Balti Keti velotuur toimub 18-25. augustini Leedus, Lätis, Eestis, Soomes ja võib-olla ka Rootsis. Velotuur viiakse läbi Rahvusvahelise Jalgratta Liidu (UCI) 2.2 kategooria profivelotuurina. Osalema oodatakse kuni 20 rattatiimi.