Vinokurovi kinnitusel ulatub Astana Pro Teami eelarve teist hooaega järjest 18 miljoni euroni. 2014. aastal oli eelarve 20 protsendi võrra kopsakam ehk umbkaudu 21,5 miljonit eurot. "Kerge majanduskriis sundis tegevusi optimeerima. Spordidirektorid said rohkem kohustusi, osad töökohad kadusid. Samas tuleb mõista, et tegevuste pealt lõpmatuseni kokku tõmmata ei saa. Palgafond moodustab meil 75 protsenti eelarvest ja need kohustused tuleb täita," märkis Londoni olümpiakuld grupisõidus.

Eestlastest on Astana tiimi liige juba pikemat aega Tanel Kangert, tema debüüt jääb aastasse 2011. Ta on aidanud kahel korral suurtuuri võiduni itaallase Vincenzo Nibali. Ka eeloleval hooajal kuuluvad suurtuurid Astana põhiliste sihtmärkide hulka.

"Ootused on kõige kõrgemad. Teeme panused Giro d`Italia´le ja Tour de France´ile. Lisaks loodame, et Kasahstani enda rattur Aleksei Lutsenko võistleb edukalt Rio de Janeiro olümpial. Ma isiklikult juba käisin olümpiarada kohapeal vaatamas ja pean ütlema, et see on oluliselt raskem Londoni olümpiatrassist," rääkis Vinokurov ja lisas teema lõpetuseks: "Võib-olla see ei kõla mänedžeri suust kõige mõistlikumalt, kuid minu jaoks oleks olümpiamedal Kasahstani ratturilt väärtuslikum, kui meeskonna edu suurtuuril."

Veri on ikka paksem kui vesi. Lisaks tuleb tiimil õigustada riigi poolt saadavate miljonite kasutamist ja midagi "vastu anda". Suurtuuri võit Nibali või Fabio Aruga eesotsas oleks mõistagi väärt reklaam, aga oma element, Kasahstani riik ja Astana, võivad sel juhul jääda pisut varju. Olümpiamedal tähendaks selles plaanis midagi enamat ja oleks ka rahastamise osas tagala kindlustamiseks kõnekas argument. Astana rattatiimi rahad tulevad ju kõik riigilt, otse presidendi nimeliselt fondilt. Seda on meeskonna juhtidele ka ette heidetud, et miks pole suudetud ligi meelitada kas või ühte rahakat sponsorit. Vaid varustus tuleb sponsortoetusena, aga see on kõikidel World Touri meeskondadel niiöelda garanteeritud kaup.