"Ma päris täpselt ei tea, kas meeskond on mind juba üheksa Tour de France´il startiva ratturi hulka arvanud või olen ma esialgu pikemas nimekirjas, millest lõplik valik tehakse," rääkis Kangert enne äralendu. "Niipalju tean, et Nibali Touril stardib ja Fabio Aru eeldatav liidriroll on sellega küsimärgi all. Dauphine velotuur näitas, et ega tal mägedes eriliselt head minekut polnud, etapivõidu sai ta allamäge rünnates. Nibali oli Giro d`Italia lõpus aga võimas ja võimalik, et Touriks väga hästi valmis," hindas Kangert olukorda.

Muide, Aru koos abimeestega on hoopis teises kohas kõrgmägede laagris, kui Nibali oma abilistega. "Selge see, et nad (Aru ja Nibali) suured sõbrad ei ole, aga tavaliselt on meeskond ikkagi ühiselt suurtuurideks valmistunud. Sel korral käitutakse miskipärast teisiti," annab Kangert aimu Astana sisepingetest.

Tour de France´i eelsesse laagrisse minek tähendab ühtlasi seda, et Kangert ei tee kaasa maanteesõidu Eesti meistrivõistlustel. Ta jõuab praeguste plaanide kohaselt Eestisse tagasi 25. juuni õhtul. Eraldistardi medalid jagatakse 21. juunil Jüris ja grupisõidu medalid 26. juunil stardi-finišipaigaga Kiilis. "Grupisõidu päeval olen küll Eestis, aga ma ei usu, et mind stardis näeb," arvas Kangert.