Rattamaratoni läbiviimise on enda õlule võtnud pikaaegse suusavõistluste korraldamise kogemusega mehed Robert Peets ja Tiit Pekk, kelle tiimis töötab ühtekokku pea poolsada vabatahtlikku. Koos parkimise, toitlustamise ja pesemisvõimalustega võistluskeskus rajatakse Pannjärve Spordi- ja Puhkekeskusesse, kust antakse nii start kui tervitatakse sportliku seikluse läbinud rattureid.

Pekk on ettevalmistustöödega rahul. „Trassi märgistamisel oli abis kolm ekipaaži ning distantsidele sai ühtekokku üles pooltuhat silti, mille korrasoleku kontrollime loomulikult veel ka vahetult enne võistluspäeva üle. Nüüd oleks vaja veel ühte head sahmakat vihma, et rada kiiremini ja kergemini sõidetav oleks,“ ütles Pekk.

Alutaguse rattamaratoni rada on seiklushimulistele ja looduses liikujatele rattahuntidele tõeliseks maiuspalaks. „Uudsus, vaheldusrikkus, tehnilisus, väljakutseid pakkuvad tõusumeetrid, ilus loodus ja ekstreemsus on ehk mõned märksõnad, mida välja tuua. Üheksa kilomeetrit kulgeb läbi endise põlevkivi karjääri territooriumi, mis on kivine ning nõudlik. Matkadistantsi suunasime mujalt, lühemalt rajale minejad ei pea sinna sattumise pärast oma pead vaevama. Ratturitele, kes on sõitnud näiteks Šveitsis või Austrias, on sealset pinnast silmas pidades kindlasti palju tuttavlikku. Äge elamus on kindlasti ka mööda turbateed kulgev kuumaastikku meenutav lõik ja RMK matkaraja singlid,“ lisas ta.

Video raja erinevatest elementidest:

Noorte- ja matakasõidu rada on korraldajate sõnul jõukohane igale rattasõbrale. „Trass kulgeb mööda ilusat Kurtna maastikukaitseala ning muidugi ei puudu sealt ka singlid ning tõusud,“ kirjeldas Pekk ja pani kõigile südamele, et pakendid ja muu, mis ratturitega metsa kaasa tuleb, sealt ka lahkuks. „Hoiame ilusat Eestimaa loodust!“

Ajakava:

9:00 - registreerimine, numbrite väljastamine
11.40 - Avatakse põhisõidu stardikoridorid
12:00 - Põhisõidu start 46 km
12.10 - Saare lastesõidud
13:15 - Noorte- ja matkasõidu start 20 km
15.30 - Autasustamine
16.30 - Finišhi sulgemine

Alutaguse rattamaratoni soodusregistreerimise teine voor kestab kuni 18. mai hilisõhtuni.

Etapid:

24. aprill 16. Elva Rattamaraton
07. mai Whispbar 16. Mulgi Rattamaraton
21. mai 2. Alutaguse Rattamaraton
11. juuni 18. Rõuge Rattamaraton
19. juuni 14. Rakvere Rattamaraton
10. juuli Actual Print 16. Rakke Rattamaraton
20. august 17. Otepää Rattamaraton
04. sept 19. Tallinna Rattamaraton

Lisainfot leiab www.rattamaratonid.ee veebilehelt ning Facebookist.