Eelmisel kuul andis Contador teada, et järgmine hooaeg võib tema sportlaskarjääris jääda viimaseks. Esimene samm selles suunas on astutud, sest 32-aastasel hispaanlasel olnuks soovi korral võimalus sõlmida ka pikem leping.

"Kaalusin, hindasin erinevaid aspekte ja leidsin, et Tinkoff-Saxos on olemas kõik vajalik, mis garanteerib 2016. aastal suurtuuridel konkurentsis püsimise. See on minu jaoks ülimalt oluline," kommenteeris käesoleval hooajal Giro d´Italia ja Tour de France´i võitmiseks valmistuv Contador.

Mõistagi olid kokkuleppe saavutamisega rahul ka klubi juhtfiguurid. "Alberto on legend juba oma eluajal," kiideti hispaanlast ametlikus pressiteates. "Kõik teavad, et olen tema suur austaja ja ootan kannatamatult võimalust koos töötada veel ühe hooaja. On äärmiselt tähtis, et meeskonnal on sellise suurusjärgu tähtsõitja. Oleme suuresti tema ümber ehitanud kogu meeskonna ja toetame teda jäägitult," kinnitas klubi peamänedžer Bjarne Riis.

Contador tõusis jõuliselt pildile 2007. aastal kui võitis 24-aastase noorratturina Tour de France´i. Ta sõitis toona Discovery Channel meeskonnas, mille ülemaks oli Lance Armstrongi suurte võitudeni aidanud Johan Bruyneel.