124km-st umbes 100 olid väga sündmustevaesed, kuid eelviimasel ringil said eest minema hollandlanna Anouska Koster ja Ilaria Sanguineti Itaaliast. Kahekesi ees tööd tehes kasvatasid nad edu kohati ühe minutini, kuid viimasel ringil Vanemuise tõusul said peagrupist minema veel kaks – Niewiadoma ja teine hollandlanna Thalita De Jong.

„Proovisin mitu korda grupist lahti rebida ja võistlejatele järgi jõuda ja lõpuks õnnestus. Olen väga rahul,“ rääkis võidukas Niewiadoma.

Jälitajate paar sai esimese paari kätte kaks kilomeetrit enne lõppu ning neljakesi parimaid kohti välja mängides oli edukaim poolatar, kes finišijoonel kõige napimalt itaallanna Ilaria Sanguineti alistas. Itaallannale hõbe.

Hollandlannad ei suutnudki kahenaiselist ülekaalu ära kasutada ning pidid leppima 3.-4. kohaga. Thalita De Jongile pronks.

„Olime terve tiimiga väga tugevad. Sõidus oli meil ka hea positsioon. Läksin lõpuspurdi peale välja, aga kiirus polnud see, mis teistel neiudel,“ sõnas pisut pettunud Thalita De Jong.

Eesti naised jäid täna paraku üsna taha. Parim naine oli Krista Karing, kes 76 naise konkurentsis lõpetas 69. kohal.

Pühapäeval on Euroopa meistrivõistluste viimane päev ja Tartus astuvad publiku ette mehed. Esmalt kell 10 alustavad juuniorid ja kell 14 kuni 23-aastased ratturid. Nende hulgas on ka meie kõige suuremad medalilootused eesotsas Tour of Estonia võitja Martin Laasiga.