Portugali äss Cristiano Ronaldo jättis seejuures teise poolaja alguses penalti realiseerimata. Iraani väravavaht Alireza Beiranvand aimas Madridi Reali staarmängija löögi suuna ära ja tõrjus!

Avapoolajal oli Ricardo Quaresma ilus kauglöök Portugali 1:0 juhtima viinud, kuid lõpuminutil teenis Iraan Cedric Soaresi käega mängu eest penalti ja Karim Ansarifard viigistas 11 meetri karistuslöögist. Lisaminutil oli Mehdi Taremi lähedal ka iraanlaste võiduväravale, ent lõi küljevõrku! See värav oleks tähendanud Portugali kojusõitu!

Hispaania ja Maroko mängus jäid hispaanlased kahel korral kaotusseisu, ent suutsid raskest seisust välja tulla. Avapoolajal vastas Khalid Boutaibi tabamusele Isco, 81. minutil viis Youssef En-Nesyr nurgalöögi järel Maroko uuesti ette, ent normaalaja viimasel minutil päästis Iago Aspas hispaanlastele ikkagi viigi.

Nii Hispaania kui Portugal kogusid võrdselt 5 punkti, kuid Hispaania väravate vahe oli 6:5 ja Portugalil 5:4. Seega Hispaania võitis alagrupi ja läheb kaheksandikfinaalis vastamisi Venemaaga, Portugali ootab play-offi avaringis väga ohtlik Uruguay.

MÄNGUDE EELVAADE:

Kahe vooru järel on Hispaanial ja Portugalil võrdselt 4 punkti, Iraanil 3 ja edasipääsulootused kaotanud Marokol 0 punkti.

PORTUGAL VERSUS IRAAN

Portugalil on suur küsimärk poolkaitsja Joao Moutinho kohal, kes on haigestumise tõttu mitu treeningut vahele jätnud. Edaspääsuks võitu vajaval Iraanil on puudu Olympiakose kaitsja Ehsan Hajsafi, kes vigastas Hispaaniaga mängus reielihast.

Arvatakse, et Portugali eelmises mängus kahvatu esituse teinud Raphael Guerreiro maandub tänaseks vahetusmeeste pingile.

Portugali peatreener Fernando Santos: "Oleme vaadanud ka kõiki Iraani kvalifikatsioonimänge, nad on väga hästi organiseeritud meeskond. Neil on kogenud mängijad, kes on osalenud kahel MMil. Mängijaid on ka suurtest liigadest - Hispaaniast, Kreekast ja Venemaalt. Minu arvates on Iraan Aasia parim meeskond. Peame valmis olema raskeks mänguks, Hispaania vastu näitasid nad end kontrarünnakutel väga ohtlikust küljest. Me ei arva, et oleme juba pooleteise jalaga 16 parema hulgas ning see ongi väga hea."

Iraani juhendab portugallane Carlos Queiroz, kes oli 2010. aasta MMil Portugali peatreener. "Peame olema realistid. Me mängime selle turniiri ühe tugevama meeskonna vastu. Minu jaoks on Portugaliga mäng mõistagi väga eriline, aga peamine on üritada Iraaniga ajalugu teha," sõnas Queiroz.

Huvitavaid fakte:

* Portugal ja Iraan kohtuvad MMil teistkordselt - 2006. aastal võitsid portugallased Cristiano Ronaldo ja Deco väravatest 2:0.

* Cristiano Ronaldo on löönud Portugali koondise viimased viis väravat MMil.

* Kui Moutinho saab täna mängida, täitub tal koondises 113 mängu, millega ta mööduks Nanist (112). Rohkem mänge on pidanud vaid Ronaldo (152) ja Luis Figo (127).

* Iraan pole kunagi MMi play-offi pääsenud ja oma viimast alagrupimängu võitnud.

* Iraan pole finaalturniiridel kunagi Euroopa meeskonda võitnud. Senisest seitsmest mängust on saadud üks viik ja kuus kaotust.

* Mängus Hispaaniaga ei suutnud Iraan teha värava raamidesse mitte ühtegi lööki.

HISPAANIA VERSUS MAROKO

Hispaanlaste peatreener Fernando Hierro kinnitas pressikonverentsil, et nad ei alahinda Marokot ja lähevad mängima võidu peale.

"See on MM-finaalturniir, kus ükski mäng pole kerge. Meie suudame paremini mängida kui seni ja ma loodan, et jätkame võidukalt, aga meile ei anta midagi kergelt. Meie alagrupis on seis endiselt keeruline ja meil pole muud võimalust, kui võtta Maroko vastu kolm võidupunkti," rääkis Hierro.

Maroko juhendaja Herve Renard: "Tahame MMi lõpetada tugeva mänguga, see ongi meie mõttes enne Hispaaniaga kohtumist. Oleme 20-aastase vaheaja järel finaalturniiril ja oleme näidanud, et oskame jalgpalli mängida."

Huvitavaid fakte:

* Sergio Ramos on MMidel pidanud 15 mängu. Hispaania koondises on enam suutnud vaid väravavahid Iker Casillas (17) ja Andoni Zubizarreta (16).

* Diego Costa on kolmas Hispaania jalgpallur, kes on MMil kahe esimese mänguga löönud kokku kolm väravat. Fernando Torres tegi sama 2006. aastal ja Michel 1990. aastal.

* Hispaania püsib kaotuseta 22 mängu järjest, neist on võidetud 15.

* Hispaania on Aafrika meeskondade vastu löönud MMidel alati vähemalt kaks väravat. Neljast aafriklastega peetud mängust on võidetud kolm.

* Hispaania on viimasel kaheksal MMil suutnud alati viimase alagrupimängu võita.

* Maroko on alagrupiturniiri järel pidanud koju sõitma neljal korral. Ainus kord jõuti play-offi 1986. aastal.

* Kui Maroko kaotaks ka täna, oleks see teine kord, mil nad lahkuvad MMilt punktita. Viimati juhtus see ka 1994. aastal.

Senised mängud B-alagrupis:

Iraan - Maroko 1:0
Hispaania - Portugal 3:3
Portugal - Maroko 1:0
Hispaania - Iraan 1:0

OPTIBETI KOEFITSIENDID:

Portugal-Iraan:

Portugali võit 1,65
Viik 3,65
Iraani võit 5,75

Hispaania-Maroko:

Hispaania võit 1,35
Viik 4,8
Maroko võit 8,75
Portugal vs Iraan

Ricardo Quaresma ja Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo