Taani vajas edasipääsu kindlustamiseks viiki ja see ka saadi, kuid tänane mäng oli käesoleva finaalturniiri kõige igavam. Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps oli algkoosseisus teinud kuus vahetust ning suurt üritamist prantslaste poolt ei olnud. Teisel poolajal kostitas Moskva Lužniki staadioni publik mõlemat meeskonda tugeva vilekooriga.

Peruu, kelle edasilootused olid juba enne tänast kustunud, alistas Andre Carrillo ja kapteni Paolo Guerrero väravatest Austraalia 2:0 ning lõpetas alagrupi kolmandana.

Taani kohtub kaheksandikfinaalis D-grupis juba esikoha taganud Horvaatiaga, Prantsusmaa vastane selgub täna õhtul, kui algusega kell 21.00 mängivad Nigeeria-Argentina ja Island-Horvaatia.

Tabeliseis:

Mängude eelvaade:

Prantsusmaal on kahe vooru järel 6, Taanil 4, Austraalial 1 ja Peruul 0 punkti. Austraalia peab edasipääsuks Peruu alistama ja lootma, et taanlased jääavad punktita. Sel juhul hakatakse vaatamata väravate vahet, omavahel mängisid Austraalia ja Taani 1:1 viiki.

Taani peatreener Age Hareide: "Prantsusmaad võib lugeda favoriitide hulka kuuluvaks ja neil on kuus punkti, kuid nad pole suutnud vastaseid kindlalt alistada. Nad on pidanud punktide nimel kõvasti vaeva nägema. Enne MMi olid nad sõprusmängudes väga head, aga sel MMil pole sellist mängu veel näidanud."

Prantsusmaa poolkaitsja Corentin Tolisso sõnul läheb meeskond täna esikohta kindlustama. "Horvaatia võidab D-grupi, seega peame vältima teiseks jäämist, et nendega mitte vastamisi sattuda. Kaheksandikfinaal tuleb aga sõltumata vastasest väga raske. Nigeeria, Island, Arrgentina - kõik on head meeskonnad. Argentinal on eriti tugevad isiksused, eriti Lionel Messi," sõnas Tolisso.

Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps võib täna puhkust anda Paul Pogbale ja Blaise Matuidile, sest tahab vältida, et mehed ei korjaks teist kollast kaarti, mis jätaks nad kaheksandikfinaalist eemale.

Taani ja Prantsusmaa on seni MMidel omavahel kohtunud kahel korral ning mõlemal juhul alagrupi viimases mängus - 1998. aastal võitis Prantsusmaa 2:1 ja 2002. aastal Taani 2:0.

Austraalia peatreener Bert van Marwijk usub, et prantslased teevad neile täna teene ja võidavad Taanit. "Prantsusmaa on võitnud kaks matši, kuid nad pole väga hästi mänginud ja ma arvan, et nad tahavad maailmale näidata, et on selle turniiri üks paremaid meeskondi," sõnas van Marwijk.

Ajalugu Austraalia kasuks ei räägi. Nad pole suutnud siiani MMidel Lõuna-Ameerika meeskonda kunagi võita - kolmest mängust on kaotatud kaks.

Delfi vahendab kell 17.00 algavad mängud otseblogi vahendusel.

Tabeliseis:

OPTIBETI KOEFITSIENDID:

Prantsusmaa - Taani mäng:

Prantsusmaa võit 2,10

Viik 2,70

Taani võit 4,80

Austraalia - Peruu mäng:

Austraalia võit 3,05

Viik 3,40

Peruu võit 2,35