Inglismaa ja Rootsi ei pakkunud pealtvaatajatele erilist ilumängu, kuid kahte väravat nähti siiski. Avapoolajal tegi skoori Harry Maguire, kes saatis 30. minutil peaga väravasse Ashley Youngi poolt antud nurgalöögi.

59. minutil suurendas Inglismaa eduseisu Tottenhami poolkaitsja Dele Alli, kes lõi peaga väravasse Jesse Lingardi tsenderduse. Inglastest oli hea võimalus skoori tegemiseks ka Raheem Sterlingul, kuid Manchester City mängumehel jäi värav löömata. Küllaltki ühtlases ja võitluslikus Inglismaa koondises oli just Sterling seekord meheks, kes kõige rohkem ansamblist välja langes.

Omad võimalused olid ka Rootsil, kuid kolmel korral suutis Inglismaa suurepäraste tõrjetega päästa nende puurilukk Jordan Pickford. Pickfordi jaoks oli see karjääri esimene nullimäng MM-finaalturniiridel. Neljal eelmisel korral tuli tal alati üks pall enda puurist välja võtta.

Inglismaa on MM-il taas väljakul kolmapäeval, kui Moskvas Lužniki staadionil minnakse vastamisi Venemaa või Horvaatiaga.

Inglismaa jalgpallikoondise jaoks oli see üldse alles kolmandaks korraks jõuda maailmameistrivõistlustel poolfinaali. Kui tiitel tõsteti pea kohale kodusel 1966. aasta turniiril, siis 1990. aastal saadi lõpuks kirja neljas koht.

MM-il veerandfinaali jõudmisega võivad nii Inglismaa kui ka Rootsi tegelikult oma turniiri juba kordaläinuks lugeda. Inglaste lootused on alati küll väga suured, kuid arvestades viimaste suurturniiride tulemusi, siis tegemist on nende parima esitusega pärast 2006. aasta MM-i, kus jõuti samuti veerandfinaali.

Inglismaa koondis ei ole sel MM-il ülearu veenev olnud, kuid erinevalt tavapärasest on õnn olnud nende poolel. Nii õnnestus neil finaalturniiri alustada napi 2:1 võiduga Tuneesia üle ning kaheksandikfinaalis saadi lõpuks võit kirja ka penaltiseerias. Eelnevalt oli inglastel MM-il peal olnud ikka penaltiseeriate needus, kuid Kolumbia suudeti 11 m karistuslöökides 4:3 üle mängida.

Käimasoleval finaalturniiril on nooremapoolne Inglismaa koondis suutnud näidata lisaks kõigele ka ootamatult küpset mängu. Rünnakuliidri Harry Kane'i kõrval ei ole neil küll ülearu loomingulist keskvälja, kuid poolkaitse ja kaitse on suutnud mängida piisavalt kompaktselt ja distsiplineeritult, et hoida asjad enda väljakupoolel korras. Rünnakul tekivad inglastel mõned võimalused ikka ning Kane on varmas neid ära kasutama.

Sarnaselt Inglismaale on ka seekordne Rootsi koondis väga ühtne ja võitluslik meeskond. Pärast vanameistri Zlatan Ibrahimovici taandumist ongi rootslaste mäng muutunud tunduvalt distsiplineeritumaks ning ära on kadunud ka ühele mehele otsa vaatamine. Rootsi koondises on kõik mehed valmis vajadusel vastutust võtma. Rünnakul tahab seda vastutust kõige rohkem võtta Emil Forsberg.

Pilk ajalukku ütleb, et poolfinaali jõudmine oleks mõlema koondise jaoks suureks saavutuseks. Kui Inglismaa jõudis sinna viimati 28 aastat tagasi (1990. aasta MM-il), siis Rootsi oli viimati poolfinaalis 24 aastat tatagsi (1994. aastal).

Kui Inglismaa on 1966. aasta maailmameister, siis MM-il ongi nelja parema sekka jõutud ainult kahel korral. Rootsi on poolfinaalis mänginud aga neljal juhul. Lisaks 1994. aastale veel 1938., 1950. ja 1958. Finaalis on neist mängitud ainult viimasel juhul ja toona jäädi seal alla Brasiiliale.

Inglismaa mängud sel MM-il:

Inglismaa – Tuneesia 2:1
Inglismaa – Panama 6:1
Inglismaa – Belgia 0:1
Inglismaa – Kolumbia 1:1 (4:3)

Rootsi mängud sel MM-il:

Rootsi – Lõuna-Korea 1:0
Rootsi – Saksamaa 1:2
Rootsi – Mehhiko 3:0
Rootsi – Šveits 1:0

Rootsi ja Inglismaa veerandfinaal algab kell 17.00. Delfi Sport toob kohtumise käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

OPTIBETI KOEFITSIENDID
Inglismaa võit 1,90
Viik 3,25
Rootsi võit 4,90