Sakslased vajasid viimases voorus võitu Lõuna-Korea vastu, kes oli eelnevalt kaotanud nii Rootsile kui Mehhikole. Paraku osutus valitsevate maailmameistrite ründemäng uskumatult hambutuks ning mängu lõpus virutasid hoopis korealased Manuel Neueri võrku kaks palli.

Samal ajal sai alagrupi teises kohtumises Rootsi ilusa 3:0 võidu Mehhiko üle ning astub kaheksandikfinaali alagrupi võitjana. Väravad kirjutati teisel poolajal Ludwig Augustinssoni ja Andreas Granqvisti nimele, Edson Alvarez sai kirja omavärava.

Enne tänaseid matše oli seis järgmine:

Täna kell 17 lähevad üheaegselt vastamisi Saksamaa - Lõuna-Korea ja Mehhiko - Rootsi. Sealjuures pole veel mitte ükski meeskond endale edasipääsu kindlustanud ega ka edasipääsulootusi minetanud: enne viimast vooru võib Mehhiko veel välja kukkuda, samal ajal on aga ka võimalik, et lõpuks saab edasi Lõuna-Korea.

Mida on viimasest voorust igal meeskonnal vaja?

Mehhikole piisaks edasipääsuks viimases mängus kaotuse vältimisest. Samuti on neil võimalik isegi kaotuse korral edasi pääseda, kui Saksamaa samal ajal Lõuna-Koread ei võida. Lisaks on võimalik ka stsenaarium, kus Mehhiko kaotab Rootsile suureskoorilises mängus ühe väravaga (nt 1:2) ja Saksamaa suudab Lõuna-Koread samal ajal minimaalselt, aga väiksema skooriga võita (nt 1:0) - sel juhul viiksid löödud väravad edasi Mehhiko ja Rootsi.

Saksamaal on edasipääsuvalem lihtne: Lõuna-Koread tuleb vähemalt kahe väravaga võita, siis on asi kindel. Üheväravalise võidu puhul on edasipääs kindel juhul, kui Rootsi samal ajal Mehhikot ei võida. Edasi võib neid viia ka viik - seda juhul, kui Rootsi samal ajal kaotab või kui sakslaste viigimäng on suureskoorilisem kui Rootsi viigimäng.

Rootsi olukord on laias laastus sakslastega samasugune, ainult vastane on teine. Edasipääsuks tuleb neil Saksamaast viimases mängus parem tulemus saavutada.

Lõuna-Korea edasipääs ei ole samuti mitte võimatu: see tuleks mängu juhul, kui nad Saksamaad viimases voorus näiteks kahe väravaga võidaksid ning Rootsi samal ajal Mehhikole kaotaks. Sel juhul oleks nii korealastel, rootslastel kui sakslastel kirjas võrdselt kolm punkti, ent parem väravate vahe saadaks edasi korealased.

Võimalikud on ka väga tihedad surnud ringid: nimelt on võimalik, et esimesed kolm meeskonda või tagumised kolm meeskond lõpetavad ühe punktisumma ja täpselt samasuguse väravate vahe ja löödud väravatega. Näiteks kui nii Saksamaa kui Rootsi võidaksid täna 1:0, oleks nii Mehhikol, Rootsil kui Saksamaal kirjas kuus punkti väravate vahega 3:2. Sel juhul tuleksid mängu juba harvemini kasutatavad viigilahutajad, mis antud situatsioonis viiksid edasi Saksamaa ja Rootsi, sest neil on omavahelistes mängudes löödud enam väravaid.

Samuti tekiks kolme tiimi vaheline surnud ring siis, kui viimases voorus saaksid 1:0 võidu kirja Mehhiko ja Lõuna-Korea: sel juhul oleksid võrdselt kolme silma ja väravate vahe 2:3 peal Saksamaa, Rootsi ja Lõuna-Korea. Korealased langeksid sellises olukorras omavahelistes mängudes löödud väravate arvu tõttu välja, aga huvitaval kombel asetuksid Rootsi ja Saksamaa täiesti võrdsele pulgale ning hoolimata sellest, et sakslased võitsid omavahelise kohtumise, läheks nende vahel kaartide lugemiseks: kes kolme mängu peale vähem kaarte saab, läheb edasi. Praeguse seisuga on Saksamaal 5 kaardipunkti, Rootsil 3.

Mõlemad kohtumised algavad kell 17.00.

Optibeti koefitsiendid:

Lõuna-Korea võit - 13,50
Viik - 6,75
Saksamaa võit - 1,20

Mehhiko võit - 2,40
Viik - 3,25
Rootsi võit - 3,10