Portugali ja Maroko vahelises kohtumises olid marokolased läbi matši aktiivsemaks ja üritavamaks pooleks. Ainsa värava lõi aga siiski Portugal. Juba 4. minutil unustasid Maroko kaitsajd nurgalöögi ajal enda karistusalas vabaks Cristiano Ronaldo ja Madridi Reali äss saatis palli peaga väravasse.

Ronaldo on sel MM-il löönud nüüd kahe mänguga juba neli väravat. Seejuures on ta tabamuse kirja saanud nii vasaku kui ka parema jalaga ning ka peaga.

Ühtlasi on Ronaldo nüüd koondise eest löönud 85 väravat. Sellega tõusis ta Euroopa rekordimeheks koondise eest löödud väravate osas. Seni jagas ta 84 tabamusega esikohta koos Ungari legendi Ferenc Puskasega.

Portugalil on B-alagrupis nüüd koos neli punkti. Marokol on kahe kohtumisega punktiarve avamata ja sellega sai neist esimene koondis sel MM-il, kellel kadus ka matemaatiline lootus alagrupist edasi pääseda.

B-alagruppi kuuluvad veel Hispaania ja Iraan. Avavooru järel on hispaanlastel üks ning iraanlastel kolm punkti.

Enne mängu:

Portugali jaoks algas MM positiivse noodiga, kui avamatšis tehti suure naabri Hispaaniaga 3:3 viik. Portugali poolel säras avamängus nende suurim staar Cristiano Ronaldo, kes kõmmutas hispaanlaste väravavõrku kolm palli.

Valitsevad Euroopa meistrid näitasid küllaltki sarnast mängu nagu kaks aastat tagasi, kui lõpuks võideti oma esimene EM-tiitel. Portugallased ei löö meeletu suure talentide massiga ja seetõttu tuleb väljakul kõvasti võidelda ja mängida targalt. Fernando Santose käe all ongi portugallased leidnud endale mängustiili, mis sobib tegelikult väga hästi suurturniiridele.

Ronaldo suureprärane sooritus avamängus annab Portugalile kindlasti veel indu juurde. Kui kolmel eelmisel MM-il ei saanud Ronaldo enda mängu kõige paremini käima ja igal turniiril lõi ta ainult ühe värava, siis nüüd duubeldas ta oma senise väravaarve juba ühe kohtumisega.

Kokku on Portugali legendil nüüd karjääri jooksul kirjas kuus MM-väravat. Finaalturniiri avamängu järel on tal koos rahvusesinduse eest 84 tabamust. Tegemist on Euroopa rekordiga koondise eest löödud väravate osas. Samas suutis omal ajal ka legendaarne Ferenc Puskas.

Kui Portugali ja Ronaldo jaoks algas MM hästi, siis Maroko jaoks oli algus ikkagi katastroofiline. Kui MM-i eel eeldati, et marokolased võivad heal päeval äkki Portugali ja Hispaaniat kollitada, siis avamängus saadud kaotus on pannud Maroko väga raskesse seisu.

Maroko läks avamängus Iraani vastu selgelt võidu peale välja, kuid lõpuks tuli omavärava järel vastu võtta 0:1 kaotus. See tähendab, et Maroko jaoks on edasipääsulootused sisuliselt kadunud. Seega saab näha, kui suur on nende motivatsioon mängus Portugaliga. Kas üritatakse veel midagi tõestada või on neil mast juba täitsa maas?

Portugali ja Maroko kohtumine algab kell 15.00 Delfi Sport toob mängu käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

OPTIBETI KOEFITSIENDID

Portugali võit 1,65
Viik 3,70
Maroko võit 6,00