Nigeeriast sai esimene meeskond sel MMil, kes ei suutnud avapoolajal teha ühtegi pealelööki, kuid kohe teise mängupoole alguses avas Ahmed Musa skoori. Leicester City ründaja karistas islandlased ära kiire kontrarünnakuga - ta võttis efektse esimese puutega omaks Victor Mosese tsenderduse ja saatis teise puutega palli võrku.

Veerand tundi enne kohtumise lõppu kasvatas Musa, kes oli tänavu laenul Moskva CSKA-s, suurepärase individuaalse sooritusega nigeerlaste eduseisu kaheväravaliseks, kui mängis karistusalas mööda esmalt kaitsemängijast ja siis ka väravavahist.

83. minutil teenis Island VARi ehk videokohtunike otsusega penalti, kuid nende kuulsaim mängumees Gylfi Sigurdsson lõi 11 meetri karistuslöögi üle.

Kahe vooru järel juhib D-alagruppi edasipääsu juba taganud Horvaatia 6 punktiga. Nigeerial on 3 ning Islandil ja Argentinal võrdselt 1 punkt. Viimane voor tõotab kujuneda ülipõnevaks, sest seal kohtuvad Argentina-Nigeeria ja Horvaatia-Island ning kõigil on veel lootus edasipääsuks.

Meeskondade algkoosseisud:

Mängu eelvaade:

Kui Islandil on tabelis viigipunkt, siis avamängus Horvaatiale kaotanud (0:2) Nigeeria jätkab punktita. Kuna Horvaatia võitis eile ka Argentinat (koguni 3:0), on neil edasipääs juba tagatud. Argentiinlaste seis on aga ülikeeruline - kui Island täna võidab, vajab eelmise MM-i finalist viimasest voorust suureskoorilist võitu Nigeeria üle ning peab samas lootma, et Island Horvaatia vastu punkti ei teeniks.

Islandi kapten Aron Gunnarsson rõhutas pressikonverentsil, et nad peavad nigeerlaste vastu näitama sama meeskondlikku mängu kui avakohtumises. "Olen alati öelnud, et kui kõik mehed sõuavad samas suunas, on jalgpallis kõik võimalik. Kuna see on Nigeeria jaoks mäng, mille nad peavad igal juhul võitma, on kohtumine psühholoogiliselt pisut erinev. Mina arvan, et selle grupi edasipääsejad otsustatakse alles viimase vooru mängude viimastel minutitel," lausus Gunnarsson.

Islandi peatreener Heimir Hallgrimsson pakatas aga eile enesekindlusest, teatades: "Me ootame võitu! Pole vahet, kas mängida Argentina või Nigeeria vastu. Mängueelsed küsimused on samad. Kuna Nigeeria lasi endale avamängus standardolukordadest kaks väravat lüüa, pole nende enesekindlus selles osas ehk väga kõrge. Üritame seda ära kasutada."

Islandi lootusi standardolukordades suurendab ka fakt, et Kari Arnason oli avavooru mängude peale kõige enam peapalle võitnud mängumees. Argentina vastu võitis ta selliseid kahevõitlusi lausa 13.

Esmakordselt MMil mängivat Islandit ei saa täna väga suure tõenäosusega aidata poolkaitsja Johann Berg Gudmundsson, kes sai vigastada Argentinaga kohtumises.

Sakslase Gernot Rohri juhendatav Nigeeria koondis vajab täna hädasti punktilisa, sest teise kaotuse korral kustuks ka nende edasipääsulootused.

"Sellest tuleb raske mäng. Peame olema kaitses märksa hoolikamad, eriti standardolukordades. Vaid tõsine töö ja täielik keskendumine toob meile soovitud tulemuse," sõnas Rohr eilsel pressikonverentsil.

Nigeeria läheb teise vooru mängule vastu teadmisega, et viimasest 13-st MMi kohtumisest on nad suutnud võita vaid ühe - 2014. aastal Bosnia ja Hertsegoviina vastu.

Tasub ka mainida, et kui Islandi rahvaarv on kõigest 350 000, siis Nigeerias on elanikke 185 miljonit.

Islandi ja Nigeeria kohtumine algab kell 18.00. Delfi Sport toob mängu käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

Tõenäolised algkoosseisud:

Island: Halldorsson; Saevarsson, Arnason, Sigurdsson, Magnusson; Gislason, Gunnarsson, Hallfredsson, Bjarnason; Sigurdsson; Finnbogason.
Nigeeria: Uzoho; Shehu, Ekong, Balogun, Idowu; Ndidi, Etebo; Moses, Obi Mikel, Iwobi; Ighalo.

OPTIBETI KOEFITSIENDID

Islandi võit 2,90
Viik 3,05
Nigeeria võit 2,90