Serbia ning neli aastat tagasi üllatuslikult veerandfinaali jõudnud Costa Rica pakkusid senise MM-i ühe tempokama mängu, kuid väravaid siiski palju ei nähtud.

Serbia oli mängu käigus domineerivamaks pooleks ning ka võimalusi tekkis neil rohkem. Teise poolaja alguses lasi suurepärase juhuse käest nende ründeäss Aleksandar Mitrovic.

Kui tavapäraselt karistavad vastased säärased eksimused ära, siis Serbia sai kohe uue võimaluse. 56. minutil saadi karistusala parema ääre juurest karistuslöök. Lööma asus AS Roma äärekaitsja Aleksandar Kolarov, kes kõmmutas vasaku jalaga palli kindlalt esimesse ristnurka. Madridi Reali puurilukk Keylor Navas oli selles olukorras võimetu.

Lisaks Serbiale ja Costa Ricale kuuluvad E-alagruppi veel Šveits ja Brasiilia.

Enne mängu:

Costa Rica juhtmängijad ei ole nelja aastaga eriti muutunud ning taaskord on suurimaks staariks Madridi Reali esiväravavaht Keylor Navas. Rahvusvahelises plaanis tuntud mehi on neil aga mõningad veel. Mainimist väärivad kindlasti 32-aastane ründajast kapten Bryan Ruiz (Lissaboni Sporting) ning samuti rünnakul tegutsev 25-aastane Joel Campbell (Real Betis). Campelli mängijaõigused kuuluvad endiselt aga Londoni Arsenalile, kes on teda aga regulaarselt teistele tiimidele välja laenanud. Kaitseliinis on endiselt liidriks 28-aastane Bryan Oviedo (Sunderland) ning poolkaitses on oluliseks meheks 30-aastane Celso Borges (Deportivo La Coruna).

Neli aastat tagasi Brasiilias tegi Costa Rica tõelist imet, kui alagrupis edestati Uruguayd, Itaaliat ja Inglismaad ning alistati kaheksandikfinaalis Kreeka. Lõpuks lõpetas veerandfinaalis nende teekonna Holland, kellele jäädi alla penaltiseerias.

2014. aasta MM oli Costa Rica jaoks läbi ajaloo kõige edukamaks. Samas tasub meenutada, et alagrupiturniiri olid nad ka varem läbida suutnud. Play-off'i murti ka 1990. aastal, kuid toona sai nende teekond kaheksandikfinaalis otsa.

Tänavuse turniiri avamängu eel ei oska Costa Ricalt sarnast vägitükki keegi eriti oodata. E-alagrupis peetakse neid Serbia, Brasiilia ja Šveitsiga võrreldes kõige nõrgemaks tiimiks.

Kui Costa Rica põhijõud on suuresti samad, kes viimasel MM-il, siis Serbia on finaalturniiril tagasi kaheksa aasta pikkuse pausi järel ja rivistuses on mitmeid mehi, kes krooniti 2015. aastal U20 vanuseklassi maailmameistriteks.

Praegu tundubki, et Serbia koondis on taas tõusuteel. Tiimis on endiselt kogenud kaitsjad Branislav Ivanovic (Peterburi Zenit) ja Aleksandar Kolarov (AS Roma) ning poolkaitsja Nemanja Matic (Manchester United). Uute staaridena nähakse Aleksandar Mitrovici (Fulham) ja Sergej Milinković-Savićit (Rooma Lazio).

Serblaste eelmisele peatreenerile Slavoljub Muslinile sai saatuslikuks soovimatus mängitada Milinkovic-Savicit. Nüüdne juhendaja Mladen Krstajic saigi ülesandeks tuua kiiremini esindustiimi 2015. aasta maailmameistreid ja seni on see edu toonud. Toonase võistkonna üks säravamaid mehi oli just Milinkovic-Savic.

Serblased olid MM-il viimati suures mängus 1990-ndatel, kui 1990. aastal jõuti veerandfinaali ning 1998. aastal kaheksandikfinaali. Parimateks saavutusteks on 1930. ja 1962. aasta neljandad kohad.

Costa Rica ja Serbia kohtumine algab kell 15.00. Delfi Sport toob mängu käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

OPTIBETI KOEFITSIENDID

Costa Rica võit 4,60
Viik 3,30
Serbia võit 1,90