Erinevalt Saksamaa koondisest suutis Brasiilia juba esimesel poolajal olulise värava ära lüüa - 36. minutil saatis Philippe Coutinho suurepärase söödu Serbia kaitseliini taha ning sinna sööstnud Paulinho torkas palli üle väravavahi võrku.

Teise poolaja algus kuulus selgelt serblastele, kuid hoolimata paljudest võimalustest ei suutnud Aleksandar Mitrovic oma väravat ära lüüa. Hoopis brassid suutsid võrgu taas sahisema panna, kui 68. minutil saatis keskkaitsja Thiago Silva peaga väravasse Neymari nurgalöögi.

2:0 võit tõi Brasiiliale lisaks edasipääsule ka alagrupivõidu, mis viib nad kaheksandikfinaalis vastamisi F-alagrupi teise koha meeskonna Mehhikoga. Tõrvatilgaks meepotis oli aga brasiillaste äärekaitsja Marcelo vigastus, mis sundis ta juba mängu algfaasis vahetust küsima.

Teises samal ajal toimunud kohtumises leppis Šveits 2:2 viiki Costa Ricaga. Šveitslaste poolelt avas avapoolajal skoori Blerim Džemaili, teisel kolmveerandtunnil vastas nurgalöögiolukorrast Kendall Waston. Costa Rica värav tähendas ühtlasi seda, et nüüd on sel MM-il vähemalt ühe värava kirja saanud kõik koondised. Kaks väravat lõid mängu lõpus veel esmalt Šveitsi poolelt Josip Drmic ja seejärel penaltist Costa Rica mees Bryan Ruiz. Ruizi värav läheb aga Šveitsi väravavahi Yann Sommeri omaväravaks, kuna Ruizi üritus läks latti, ent põrkas Sommeri kuklast siiski võrku.

Šveits sai E-alagrupis teise koha ning läheb kaheksandikfinaalis vastamisi Rootsiga. Paraku tuleb neil seal hakkama saada ilma oma kahe põhikoosseisu kaitsemängijata: nii Stephan Lichtsteiner kui ka Fabian Schär teenisid Costa Rica vastu oma turniiri teise kollase kaardi, mis toob automaatselt kaasa ühe kohtumise pikkuse mängukeelu.

Enne mängu:

Enne tänaseid mänge on alagrupiseis selline:

Mida on kolmel esimesel meeskonnal tarvis, et edasi pääseda?

Brasiilia viiks edasi kaheksandikfinaali see, kui Serbia vastu suudetakse kaotust vältida. Isegi kaotuse korral on neil endiselt teoreetiline võimalus edasi saada, kui selleks tuleb neil loota, et Šveits samal ajal Costa Ricale sama suurelt kaotab.

Šveitsi viiks samuti kindlalt edasi kaotuse vältimine. Üheväravalise kaotuse korral oleks neil võimalik edasi pääseda siis, kui Serbia samal ajal Brasiiliaga viigi teeb ning Serbia neist üle ühe värava rohkem ei löö (nt Šveits kaotab 1:2 ja Serbia viigistab 2:2).

Serbia vajab edasipääsuks võitu Brasiilia üle. Viigi korral viiks neid edasi see, kui Šveits samal ajal suurelt Costa Ricale kaotab.

Mõlemad kohtumised algavad kell 21.00.

Optibeti koefitsiendid:

Serbia võit - 6,50
Viik - 4,20
Brasiilia võit - 1,50

Šveitsi võit - 1,65
Viik - 4,35
Costa Rica võit - 6,75