Avamängus Panama 3:0 alistanud Belgia avas skoori juba 6. minutil penaltist - 11 meetri karistuslöögi realiseeris karistusala joone peal pikali tõugatud Eden Hazard.

16. minutil tegi Tuneesia keskväljal rumala pallikaotuse ning kiirrünnakul mängiti löögile Lukaku. Läks mööda vaid 109 sekundit, kui Genti klubi kaitsja Dylan Bronn karistuslöögist peaga ühe tagasi lõi. Avapoolaja neljandal üleminutil lõi Lukaku juba oma neljanda värava sel turniiril, kui osava läbisöödu Tuneesia kaitsjate vahele oli andnud Thomas Meunier.

Tuneesia alustas teist poolaega aktiivselt, kuid kaotas motivatsiooni, kui Hazard 51. minutil juba 4:1 värava lõi. Suurepärase tsenderduse andis Chelsea ründajale keskväljalt Kevin De Bruyne. Hazard mängis end parema jala puutega väravahist mööda ja skooris penaltipunkti juurest vasakuga.

90. minutil jõudis pärast mitmeid häid võimalusi sihile vahetusest sekkunud Michy Batshuai, kellele see oli nii esimene kohtumine kui ka värav MM-finaalturniiril. Lõppskoori vormistas kolmandal üleminutil Tuneesia kapten Wahbi Khazri.

Belgial on nüüd kahest mängust kuus punkti, kolm punkti on homme Panamaga kohtuval Inglismaal. Panama ja Tuneesia on mõlemad nulli peal.

Avamängus tuuseldas Belgia selle alagrupi autsaiderit Panamat 3:0. Nüüd ootab neid aga ees eeldatavalt veidi kõvem pähkel - meeskond, kes suutis Inglismaale värava lüüa, kuid kaotas ikkagi 1:2.

Tegemist on nende koondiste teise kohtumisega MM-finaalturniiril. 2002. aastal suutis Tuneesia belglaste vastu välja võluda 1:1 viigi. Lisaks on kohtutud veel kahes sõprusmängus, millest kumbki noppis ühe võidu.

Belgia ajakirjandus oli omade suhtes veenvast võidust hoolimata kriitiline ja nahutas meeskonda väravatevaese avapoolaja eest. Chelsea ründaja Eden Hazard vastas kriitikale: "Inimesed ootavad meilt palju, aga me oleme sel MM-il näinud - Venemaa avamäng välja arvata -, et peaaegu kõik mängud on võidetud ühe või kaheväravalise vahega. Me võitsime 3:0, see pole üldse halb."

"Kõik ootavad, et me mängiks alati perfektset jalgpalli, et meil oleks 80-protsendiline pallivaldamine, 50 pealelööki väravale ja 40 väravat. Aga asjad ei käi nii. Vahel on keeruline matš ja sa võidad ainult 1:0. Kõige tähtsam on, et me võidame mänge. Meil on meeskonnas nii palju talente, et nii suured ootused ei üllata meid," lisas Hazard.

Belgia peatreener Roberto Martinez määris tuneeslastele mett moka peale: "Neil on tiimis palju julgust ja nad on väga dünaamilised. Mängijad mõistavad teineteist hästi. Nad võivad kiirrünnakutele minna väga hea energia ja intsensiivsusega. Nad mängivad sirgjoonelist ja efektiivset jalgpalli."

Tuneesia peab algkoosseisus tegema vähemalt ühe sunnitud vahetuse, sest väravavaht Mouez Hassen on juba naasnud kodumaale õlavigastust opereerima.

Huvitavaid fakte:

* Belgia on kaotuseta püsinud 10 MM-i alagrupimängus järjest ja viimases viies neist olnud võidukas.

* Viimased 11 Belgia väravat MM-l on sündinud teisel poolajal.

* Tuneesia pole MM-il võitu saanud viimased 12 mängu (4 viiki, 8 kaotust), viimati alistati 1978. aastal MM-i debüütmängus 3:1 Mehhiko.

* Tuneesiast pikemat võiduta seeriat on näidanud vaid Lõuna-Korea, kes vahemikus 1954-1998 jäi võiduta 14 mängus järjest.

* Tuneesia värav Inglismaale oli nende ainus täpne pealelöök.

OPTIBETI KOEFITSENDID

Belgia võit - 1.35
Viik - 4.80
Tuneesia võit - 9.25