Uruguay alustas mängu paremini ning tasu saabus 23. minutil, kui Luis Suarez saatis nurgalöögi järel palli väravasse. Saudi Araabia väravavaht Mohammed Al Owais tuli antud olukorras liialt optimistlikult väravast välja ning nii sai Suarez palli lükata lihtsalt tühja väravasse.

Juhtvärava järel keeras Uruguay mängu sisuliselt lukku ja ülemäära põnevat midagi enam ei juhtunud. Uruguailased tegutsesid väga ökonoomselt ja pingutasid täpselt nii palju, et võit koju tuua. Saudi Araabial puudus lihtsalt võimekus, et midagi muuta.

A-alagrupis on Uruguayl ja Venemaal nüüd tabelis kuus punkti. Mõlemad on sellega taganud endale pääsme 16 parema sekka. Saudi Araabia ja Egiptus on nulli peal. Uruguay – Venemaa ning Saudi Araabia – Egiptuse kohtumised peetakse mõlemad järgmise nädala esmaspäeval.

Enne mängu:

Uruguay on avavooru järel selge soosik grupi esikohale. Avamängus Egiptuse vastu ei saanud uruguailased enda ründemängu kõige paremini käima ja 1:0 võidu tõi neile lõpuks Madridi Atletico keskkaitsja Jose Maria Gimeneze täpne pealöök.

Nüüd ootavad kahekordsed maailmameistrid, et matšis Saudi Araabiaga saavad oma püssi paukuma ka tiimi suured staarid Luis Suarez ja Edinson Cavani. Avamängus olid mõlemad mehed veidike krampis. Kahest 31-aastasest ründestaarist oli natuke paremas hoos Cavani.

Mäng Saudi Araabiaga peaks Suarezele ja Cavanile olema suurepäraseks võimaluseks enda ründeteravuse lihvimiseks. Vähemalt avavooru järel tundub, et Saudi Araabia võib olla selle turniiri kõige nõrgemaks meeskonnaks.

MM-i avakohtumises läksid saudid Venemaaga liialt naiivselt mängima ja lõpuks karistati neid koguni viie väravaga. Tehniliselt on Saudi Araabia mehed isegi head, kuid mänguplaan ei vastanud siiski nende oskustele. Sirgjoonelisem Venemaa kasutas saudide nõrgad küljed valusalt ära.

Saudi Araabia kaotus Venemaale tähendab, et väga suure tõenäosusega piirdub nende jaoks MM-finaalturniir taaskord alagrupiturniiriga. Nii on juhtunud ka kolmel eelmisel korral, kui nad maailmameistrivõistlustel mängisid. Grupist on nad seni edasi murdnud ainult 1994. aasta MM-il. Säärase saavutuse kordamine tundub sel jõuproovil praeguses seisus võimatuna.

Uruguay ja Saudi Araabia kohtumise eel on selge, et esimene läheb välja selgelt võidu peale ning teine loodab, et seekord ei taba neid samasugune häbi nagu avamängus Venemaaga. Nagu Saudi Araabiast on juba kosta olnud, siis suuri kaotusi ei võeta seal maal hästi vastu ning MM-i järel koju sõites tuleb suurtele bossidele tõsiselt aru anda. Seda tuleb teha nii peatreeneril Juan Antonio Pizzil kui ka mängijatel.

Uruguay ja Saudi Araabia kohtumine algab kell 18.00. Delfi Sport toob matši käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

OPTIBETI KOEFITSIENDID

Uruguay võit 1,16
Viik 7,25
Saudi Araabia võit 18,00