Väga ründav ja võitluslik avapoolaeg pakkus senise MMi uue rekordi. Nimelt tegid Šveits ja Serbia kahe peale kokku rekordilised 19 pealelööki. Ainsana suutis palli võrku saata aga Aleksandar Mitrovic, kes mängis 5. minutil kaitsja üle ja suunas Aleksandar Kolarovi tsenderdusest tulnud palli Yann Sommeri selja taha.

Avapoolajal selgelt rohkem palli vallanud Šveits jõudis teenitud viigiväravani 52. minutil, kui Granit Xhaka saatis karistusala joonelt võimsa pommlöögi võrku.

Šveits jätkas surumist ja lõi võiduvärava 90. minutil. Nende kangelaseks kerkis Xherdan Shaqiri, kes sai keskväljal palli, jooksis üle Serbia kaitsja ja mängis ka väravavahi Vladimir Stojkovici üks-ühe olukorras üle.

Valusa kaotuse saanud Serbial oli seejuures teisel poolajal üks penaltiolukord, kui Mitrovic murti karistusalas kaitsjate poolt maha, kuid väljakukohtuniku Felix Brychi ja VARi otsus vaikis.

Mängu lõpuks tegid meeskonnad kokku 33 pealelööki (neist 20 Šveitsi poolt). Palli valdamine oli võitjate kasuks 62%-ga. Šveitsist sai ühtlasi selle MMi esimene meeskond, kes on suutnud kaotusseisust võidu võtta.

Täna korrati ka üht MMi rekordit, sest käimasoleval turniiril pole veel ükski senisest 26 kohtumisest lõppenud väravateta viigiga. Viimati juhtus selline asi 1954. aasta finaalturniiril.

Kahe vooru järel on Brasiilial ja Šveitsil 4 punkti, Serbial on 3 ja edasipääsulootused kaotanud Costa Rical 0 punkti. Viimases voorus kohtuvad Brasiilia - Serbia ja Šveits - Costa Rica.

Tabeliseis:

Granit Xhaka (Šveits) lõi iluvärava
Aleksandar Mitrovic (Serbia) lõi värava

Mängu eelvaade:

Serbia pole varem iseseisva riigina kunagi MMil play-offi jõudnud, kuid endine Jugoslaavia suutis seda viimati 1998. aastal.

Kui Serbia peatreeneri Mladen Krstajici käsutuses on teise vooru matšiks kõik MMile sõitnud mängumehed, siis šveitslaste juhendaja Vladimir Petkovic ei osanud veel eile öelda, kas eelmises kohtumises vigastada saanud Valon Behrami on mängukõlbulik. Brasiilia vastu võimsa esituse teinud Behrami venitas reielihast ja pidi 70. minutil mängust lahkuma.

Behramist sai eelmise mänguga ühtlasi esimene Šveitsi jalgpallur, kes on osalenud neljal MM-finaalturniiril (2006, 2010, 2014, 2018).

Petkovic tunnistas pressikonverentsil, et on nördinud, et tema hoolealused ei saanud avamängu eest piisavalt kiita. Tema sõnul jõudis selle asemel meediasse brasiillaste nutulaul, et šveitslased mängisid liiga füüsiliselt.

"Mängisime väga hästi, aga tunnustust me ei saanud. Loodan, et inimesed panevad meid ikkagi tähele ja võtavad meid tõsiselt," sõnas Petkovic, kelle hoolealused on viimasest 23-st mängust kaotanud vaid ühe (mullu oktoobris Portugalile 0:2).

Šveits pole varem Serbia vastu kunagi mänginud, kuid Jugoslaaviaga kohtuti 13 korda ning saadi 6 võitu, 5 viiki ja 2 kaotust.

Veel üks omapärane fakt ajaloost: viimases Jugoslaavia ja Šveitsi mängus (2002) lõi 2:1 võiduvärava serblaste tänane peatreener Mladen Krstajic.

Tõenäolised algkoosseisud:

Serbia: Vladimir Stojkovic; Branislav Ivanovic, Nikola Milenkovic, Dusko Tosic, Aleksandar Kolarov; Nemanja Matic, Luka Milivojevic, Sergej Milinkovic-Savic, Dusan Tadic, Filip Kostic; Aleksandar Mitrovic
Šveits: Yann Sommer; Stephan Lichtsteiner, Fabian Schaer, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez; Valon Behrami, Granit Xhaka; Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Steven Zuber; Haris Seferovic

Serbia ja Šveitsi kohtumine algab kell 21.00. Delfi Sport toob mängu käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

OPTIBETI KOEFITSIENDID

Serbia võit 2,70
Viik 2,95
Šveitsi võit 2,95