Rootsi 6, Mehhiko 6, Lõuna-Korea 3 ja Saksamaa 3. Punktid ja väravad räägivad iseenda eest.

Müts maha Rootsi ees, kes sellisest alagrupist võitjana väljus. Kui võtta korra aeg maha ja mõelda tagasi, siis tegelikult on ju Rootsi suurte mängude meeskond. MM-finaalturniirile pääseti läbi play-offi, kus alistati Itaalia. Jah, Saksamaa vastu saadi viimasest löögist kaotust, kuid hetkel on võetud suured skalbid ja jõutud teenitult 16 parema sekka.

Zlatani-aegsel koondisel paistis meeskonnast eredalt silma üks tähtmängija, kuid tänaseks on tegu ühtse meeskonnaga, kes suudab koos toimida, seda ka rasketel hetkedel, ning rootslased võivad ka edaspidi välja lülitada mistahes koondise.

Mis nurga alt vaadata Mehhiko edasipääsu? Mehhiko noppis küll alagrupist kaks võitu, aga viimaste sekunditeni oli ju lahtine, kas kuue punktiga jäädakse play-off ukse taha. Lõuna-Korea võitis küll lõpuks kahe väravaga, aga need mõlemad löödi lisaminutitel ning 0:0 seisu pealt tundusid veel teisedki stsenaariumid võimalikud.

Pärast alagruppide loosimist käis vast kõigil peast läbi, et Saksamaa on edasi ning mõtted liikusid teise edasipääseja poole. Neutraalse vaatajana võib öelda, et tegu on jalgpallile kasuliku olukorraga, sest kuigi Saksamaa jaoks on tegu lagunemisega, siis näidati kasvõi Rootsi näitel, et väikestel on parimatel päevadel ka võimalus. Saksamaa vääris oma nappi võitu Rootsi üle, aga omakorda ei saa öelda, et Rootsi ja Mehhiko sellest grupist edasipääsu ei väärinud.

Usun, et need, kes vaatavad MM-finaalturniiri esmakordselt, on saanud jalgpallipisiku. Suures jalgpallis ei lähe kõik seni käidud radapidi – nagu ka ajaloos võivad valitsejad ootamatult vahetuda.