Uruguay – Venemaa mängu eel oli teada, et mõlema meeskonnad saavad alagrupist edasi, kuid mõlemat ootas ees seni suurim väljakutse. Kui Uruguay läbis alagrupi puhaste paberitega, siis Venemaa jaoks oli tegu justkui vajaliku kaotusega.

Venemaa peatreener Stanislav Cherchesov sai vastuse küsimusele, kui adekvaatsed mängijad ta pingil on. Õigustatult anti täna Uruguay vastu põhimängijatele puhkust, kuid oma liidritele võrdväärseid mehi teisest ešelonist väljakule tuua pole.

Kohtumise algus ei andnud täna kindlasti alust mõttele, et lõppskooriks võiks kujuneda 0:3, kuid sellele hävingule pandi ise alus – avavärava puhul anti valesööt tagasi, seejärel proovis kaitsja olukorda päästa, kuid tegi vea. Sellele järgnenud karistuslöögist oleks saanud paremini tegutseda ka väravasuul seisnud Igor Akinfeev, sest puuriluku ülesandeks on oma nurga kaitsmine, millega ta seekord hakkama ei saanud. Pärast omaväravat ja Igor Smolnikovi 36. minutil saadud punase kaardi järel oli klassivahe juba selge ja pigem oli küsimus, kas Uruguay tahab veel lüüa või mitte. Edinson Cavani tahtis ja lõi!

Urugayl play-off mängudeks võimas relv, Venemaa toodi maa peale tagasi

Uruguay näitas täna taas oma võimeid standardolukordades ning sellest kujuneb nende trump ka edasistes mängudes. Seni pole ju oma väravavõrgust ühtki palli nopitud ning kõikides kohtumistes on standardmomentides vastast edestatud nii ründes kui ka kaitses.

Venemaa jaoks hetkel mingit katastroofi pole. Ma usun, et keegi ei eeldanud, et nende punktisaldo oleks alagrupiturniiri järel pidanud olema suurem kui kuus. Kaotada ei meeldi kellelegi, aga tänane kaotus oli meeskonnale vajalik, sest liigne enesekindlus võib valusalt kätte maksta. Täna näidati neile, kuidas järgmisel tasemel vastane nende eksimusi külmavereliselt karistab.

Kohtumise eel oli teada, et Uruguay meeskond on kõrgest klassist ning Venemaa täna seda testi ei läbinud. Treeneritetiim sai selge signaali, milleks olla valmis järgmises kohtumises, kus minnakse eeldatavasti vastamisi Hispaania või Portugaliga – parimad mängijad peavad olema väljakul ja andma endast 150%.