Tänavuse MM-finaalturniiri B-alagrupp pakkus tõelise elamuse ning võitjana väljub sellest grupist Hispaania. Maroko vastu tuldi raskest seisust välja, saadi väärt õppetund ja samas üsna sobiv vastane kaheksandikfinaaliks.

Ootasin enne kohtumise algust Hispaania suurt võitu, sest oli raske eeldada, et motiveeritud meeskonnal probleeme peaks tekkima. Aga tagantjärele vaadates võib öelda, et Maroko näitas sel turniiril, et tegu on kõva pähkliga, kellega peab arvestama!

Mainisin Hispaania motiveeritust tänases mängus. Kerime aega tagasi tänasesse hommikusse ja võiks arvata, et kodumeeskonna Venemaaga ei sooviks siin turniiril keegi kaheksandikfinaalis vastamisi minna. Venemaa esitus Uruguay vastu jättis aga kõvasti soovida, mistõttu ootas B-alagrupi võitjat ees just matš (eeldatavalt nõrgema) Venemaaga. Hispaania sihtis head tulemust ja seda enam jättis nende tänane esitus kõvasti soovida.

Hispaanlased domineerisid endale omaselt mängu, valdasid palju palli ja proovisid momente tekitada. Aga need võimalused ei olnud nii ohtlikud, kui oleks võinud oodata. Pigem oli suuri võimalusi rohkem Marokol.

Maroko asus tänast matši juhtima kahel korral, aga enne teise juhtvärava löömist oli neil veel mitu 100%-list võimalust, mis annab aimu tänasest Hispaania (kesk)kaitsjate mängust. Sergio Ramose ja Gerard Pique klassiga mängijatel ootaks paremat, kuid vaevalt sellisel tasemel mehel kahte halba mängu järjest teevad. Seekord pääsesid justkui puhtalt.

See polnud õppetund vaid Hispaania jaoks, sest tänane mäng näitas nende nõrku külgi kõikidele tulevastele vastastele. Samas teavad hispaanlased väga hästi, et kui järgmistes ringides peaks vastu tulema paremad meeskonnad kui Maroko, siis ei pruugi sellisest esitusest piisata.

Hispaanlased peavad leidma üles järgmise käigu, sest kuigi järgmine vastane on Venemaa, siis Moskva Lužniki staadioni atmosfäär annab kodumeeskonnale enesekindlust juurde. Mõlema meeskonna esitused andsid täna aimu, et nad on haavatavad, nii et Hispaania ei ole selles paaris nii ilmselge favoriit, kui esmapilgul paberil näida võib.