Kahtlustuste aluseks on võetud Hispaaniaga peetud kaheksandikfinaali ajal tehtud foto Vene ründajast Artjom Dzjubast, kes skooritud penaltit tähistades oma vasaku käe sirgeks on ajanud. Fotot suumides on võimalik näha, et Dzjuba käsivarrel on ilmselt süstlajälg. Lisaks tuuakse välja, et Vene koondise statistika MM-finaalturniiril oli väga muljetavaldav: 32 meeskonnast said just nemad kirja kõige rohkem jooksukilomeetreid, mis viitavat "kahtlaselt" heale vastupidavusele.

Sakslaste sõnul tekitab see kahtlusi, sest nende arstide väitel ei ole see sugugi tavaline, et suurturniiri ajal mängijalt veenist verd võetaks - Vene koondise arst Eduard Bezuglov lükkas aga need väited ümber. "Mängude eel võtame mängijatelt nii veenist kui ka kapillaaridest verd, et monitoorida nende seisundit. Veenist võtame verd käsivarrelt, kapillaaridest kõrvalestalt," sõnas Bezuglov sakslaste päringule vastuseks. "Need on täiesti tavalised protseduurid, mis aitavad meil kõigele lisaks vältida ka lihasvigastusi."

Saksa jalgpalliliidu arstide sõnul olevat aga veenist vere võtmine sellises olukorras äärmiselt harv nähtus. Dopingueksperdi Fritz Sörgeli väitel ei ole veeniverd selle jaoks üldse tarvis. "Miks torkida käsivart, kui kogu selle info saaks ka kõrvalestast võetud proovist kätte?"

Kahtlustuste kokkuvõte on lihtne: kui veenist saab nõelaga midagi välja võtta, saab sama hästi sinna ka midagi sisse panna. Kui Süddeutsche Zeitung Vene jalgpalliliidult päris, kas süstlajälg Dzjuba käel pärines vereproovist või süstist, vastati lakooniliselt, et Vene koondise arst oli oma avalduse juba teinud ning rohkem nad teemat ei kommenteeri.