Guerrero jäi bensoüülekgoniiniga vahele pärast mullust MM-valikmängu 0:0 viiki Argentinaga Buenos Aireses. Talle määrati esialgu aastane võistluskeeld, kuid FIFA apellatsioonikomitee vähendas selle kuuele kuule.

FIFA leebumine tegi aga tuska maailma dopinguagentuurile WADA, kes kaebas asja spordiarbitraaži (CAS) ning saigi seal võidu: karistust pikendati mõned päevad tagasi 14 kuule, millest tal on veel ära kanda kaheksa kuud. Guerrero MM-il on seega hetkeseisuga kriips peal.

Peruu kõigi aegade suurim väravakütt on algusest peale väitnud, et kokaiini metaboliit sattus tema kehasse kokalehtedest tehtud teed juures. Mees on viimases hädas otsustanud pöörduda Šveitsi kohtu poole.

Hiljuti võõrustas Guerrerot oma residentsis Peruu president Martin Vizcarra, kes lubas, et pallur saab riigi välisministeeriumilt ja Peruu saatkonnalt Šveitsis kohtulahinguks igakülgset abi.

Guerrero kaitseks on välja astunud ka professionaalsete jalgpallurite ühing FIFpro, kes on oma avalduses soovitanud FIFA-l kokku kutsuda erakorraline koosolek.

"FIFpro leiab, et see karistus on ebaõilgane ja ebaproportsionaalne ning järjekordne näide sellest, et WADA koodeks viib liiga tihti ebavajalike karistusteni, eriti kui on juba nenditud, et tegu polnud tahtliku pettusega," seisab FIFpro pressiteates.

"Nii FIFA kui ka spordiarbitraaž nõustusid, et Guerrero ei võtnud keelatud ainet teadlikult ning sellel polnud mingit sooritusvõimet parandavad efekti. On mõistusevastane määrata mängijale niisugune karjääri kahjustav karistus."

Üle 36 aasta jalgpalli MM-ile pääsenud Peruu kohtub 14. juunil Venemaal algaval turniiril C-alagrupis Austraalia, Taani ja Prantsusmaaga.