Ta kinnitas, et Hispaania eesmärgid MM-il jäävad peatreeneri vahetusest hoolimata samaks ning neid pöördelisi sündmusi ei tohiks hakata edaspidi vabandusena kasutama.

"Meil pole aega leinata. Me saame sellest üle. Tulime siia MM-tiitli pärast võitlema. Tiim on põnevil, meil on suurepärane võimalus ning see peab olema fookuses," teatas Julen Lopetegui asemel treeneriks määratud endine keskkaitsja.

"Me peame olema positiivsed. Erinevad arvamused siin ei loe. Me peame keerama uue lehekülje, mõtlema koosseisus olevatele mängijatele ja sellele, mida me esindame. Mina olen väga rahulik ega näe põhjust, miks me ei peaks võitlema selle nimel, mille järgi me siia tulime."

"Me ei tohi hakata neid kahte päeva vabandusena kasutama. Kõige tähtsam on keskenduda sportlikele aspektidele. Mängijad on suurepärased professionaald ning täiskasvanud inimesed. See pole kellegi jaoks lihtne päev, aga nad on teinud spordimeesteks jäädes head tööd."

Lopetegui sai sule sappa, kuna vihastas Hispaania alaliidu välja Madridi Reali tööpakkumise vastu võtmisega. 51-aastase Lopetegui palkamisest ametist lahkunud Zinedine Zidane'i asemele teatas Real alles eile.

Hierro lubas jätkata Lopetegui alustatud tööd ega plaani midagi oma käe järgi ümber sättima hakata. "Suur osa treenerite tiimist on endiselt meiega. Oleme vaadanud eelseisvate vastaste videosi. Peame olema intelligentsed ja sidusad. Praegusest kuni Portugali mänguni ei saa me enam palju muuta," sõnas 89-kordne internatsionaal.

"Olen viibinud kõikidel treeningutel ning mind on päevast päeva meeskonna juures näha olnud. Kahe päevaga ei muuda enam midagi. Võti ongi see, et me peaksime muutma nii vähe kui võimalik."

Küsimusele, kui raske oli tal peatreenerikoht üle võtta praktiliselt olematu mõtlemisajaga, vastas Hierro: "Kui ma poleks meie võimalustes veendunud, poleks ma siin. Kui president mulle sellest võimalusest rääkis, oli meil kolm valikut. Üks oli öelda "ei", teine lahkuda ja kolmas jääda paigale nng teha Hispaania jalgpalli ja alaliidu nimel samm edasi."

Hispaania kohtub reedel Portugaliga, 20. juunil Iraaniga ning 25. juunil Marokoga.