Prantslased võitsid eile õhtul MMi esimeses poolfinaalis Samuel Umtiti peaväravast Belgiat 1:0 ning kohtuvad pühapäevases finaalis kas Horvaatia või Inglismaaga.

"See on erakordne! Olen oma mängijate üle väga uhke, näitasime iseloomu ja õiget mentaliteeti," sõnas Deschamps kohtumise järel. "Olen oma mängijate grupi üle tõesti uhke. Oleme olnud koos 49 päeva, kõik väärivad kiitust."

"Ma mäletan, mis juhtus kaks aastat tagasi," meenutas peatreener Prantsusmaa EM-finaali 0:1 kaotust Portugalile. "Läheme seda finaali võitma, sest me pole tollest kaotusest üle saanud."

Deschampsist võib pühapäeval saada alles kolmas mees, kes on tulnud maailmameistriks nii mängija kui peatreenerina. Brasiillane Mario Zagallo võitis mängijana MM-tiitli 1958. ja 1962. aastal ning juhtis rahvuskoondise maailmameistriks 1970. aastal, Franz Beckenbauer, kes oli 1974. aastal maailmameistriks tulnud Lääne-Saksamaa kapteniks, viis sakslased treenerina MM-tiitlini 1990. aastal.

Alles 19-aastane ründaja Kylian Mbappe tunnistas, et poleks osanud MMi finaalist unistada. "See on uskumatu. See on unistuste unistus, see on kõik!" õhkas Mbappe. "Üks samm on vaja veel astuda, kuid me oleme uhked selle üle, mida oleme juba saavutanud."