Uruguay ja Egiptuse vahelises duellis oli selgeks soosikuks esimene, kuid paremuse maksma panemine oli uruguailaste jaoks keeruline. Häid võimalusi oli nii Edinson Cavanil kui ka Luis Suarezel, kuid suured staarid tabamuseni ei jõudnud. Lähemale jõudis Cavani, kes kõmmutas 88. minutil karistuslöögist palli posti.

Kahekordsete maailmameistrite sangariks kerkis Madridi Atletico 23-aastane keskkaitsja Jose Maria Gimenez, kes lõi 89. minutil peaga väravasse nurgalöögi lipu juurest tulnud karistuslöögi.

Egiptus võitles soosiku vastu küll visalt, kuid nende ründeteravus jäi siiski lahjaks. Kaitsefaasis suudeti see-eest tegutseda üsnagi korralikult. Egiptuse ründemängu pärssis kindlasti ka nende suurima staari Mohamed Salah puudumine.

Täna 26-aastaseks saanud Salah oli väidetavalt küll mänguvalmis, kuid ilmselt hoiti teda veel järgmisteks matšideks Venemaa ja Saudi Araabiaga, kus egiptlased vajavad kindlasti võitu.

A-alagrupis on avavooru järel nüüd Venemaal ja Uuruguayl 3 punkti. Saudi Araabial ja Egiptusel on punktiarve avamata.

Enne mängu:

1930. ja 1950. aastal maailmameistriks kroonitud Uruguay ei elanud vahepeal üle just parimaid aegu, kuid sel kümnendil on nad tõusnud selgelt ikkagi jalgpallimaailma suurjõudude sekka. 2010. aastal saavutati MM-il neljas koht, 2011. aastal võideti Copa America ning 2014. aastal jõuti MM-il kaheksandikfinaali. Play-off'i faasi jõudmine on selgeks sihiks ka sel korral. Koosseis on selleks igati korralik.

Rünnakul loodab Uruguay 31-aastastele Luis Suarezele ja Edinson Cavanile. Poolkaitses on tõusvate tähtedena 20-aastane Rodrigo Bentancur, 22-aastane Lucas Torreira ja 26-aastane Matias Vecino. Kaitses hoiab asju korras kogenud Diego Godin ja tema kõrval tegutseb tema klubikaaslane Jose Maria Gimenez. Väravas on jätkuvalt kindel mees Fernando Muslera. Koosseisu ja A-alagrupi koosseisu hinnates võib tõdeda, et esimesed kolm mängu peaksid Uuruguay jaoks olema soojenduseks ja play-off'is võib juba kõike juhtuda.

28 aasta pikkuse pausi järel finaalturniiril mängiva Egiptuse jaoks tiirleb kõik FC Liveprooli ässa Mohamed Salah ümber. Meistrite liiga finaalis vigastada saanud Salah on meeskonna mootor ja südametunnistus.

Egiptuse jaoks ei pruugi MM-i avamäng kohe kõige suurema kaaluga olla. Nimelt on nende otsesteks konkurentideks pigem ikka Venemaa ja Saudi Araabia. Kaheksandikfinaali jõudmiseks tuleb neil üle mängida just need kaks tiimi. Seega võib juhtuda, et egiptlased ei pane avamängus veel kõike välja ja vigastusest taastuv Salah võib saada kergema tööpäeva.

Alles kolmandat korda MM-finaalturniiril mängiva Egiptuse põhijõud on lisaks Salah'le veel Londoni Arsenali ridadesse kuuluv 25-aastane poolkaitsja Mohamed El Neny.

Poolkaitsjatest tasub silma peal hoida Stoke City 21-aastasel mängumehel Ramadan Sobhil. Kaitsjatest on igapäevaselt kõrgel tasemel mängimas 27-aastane West Bromwich Albioni keskkaitsja Ahmed Hegazi.

Egiptuse koondise ridades on aga ka tõeline legend. Väravasuul on neil seismas 45-aastane Essam El Hadary. Klubijalgpalli Saudi Araabias Al Taawounis mängiv El Hadary tõuseb kõige vanemaks MM-il väljakule saanud meheks, kui ta Venemaal platsile jookseb. Kõigi eelduste kohaselt ta seda ka teeb. Lisaks kõigele on tema käel ka kaptenipael. Debüüdi koondises tegi ta 22 aastat tagasi ja rahvusesinduse eest on tal kirjas 158 kohtumist. Samas ei ole ta antud näitajaga Egiptuse rekordiomanik ja üldises pingereas hoiab ta kolmandat kohta.

Egiptuse ja Uruguay kohtumine algab kell 15.00. Delfi Sport toob mängu lugejateni otseblogi vahendusel.

OPTIBETI KOEFITSIENDID
Egitpuse võit 6.75
Viik 3.65
Uruguay võit 1.60