Mängu algus oli väga lahtine ning Thiago Silval oli võimalus Brasiilia kiirelt juhtima viia, aga tabas posti.

13. minutil läks juhtima hoopis Belgia, kui nurgalöögist lõi palli õnnetult oma väravasse Brasiilia poolkaitsja Fernandinho. 31. minutil duubeldas Belgia eduseisu. Kiirrünnaku lõpetas Kevin De Bruyne ilusa kauglöögiga otse posti kõrvale.

Teist poolaega alustas teravamalt Brasiilia, kes pani suure surve peale, aga siiski väravat ei suudetud tagasi lüüa. Brasiilia oli teise poolaja vältel püüdlikum pool, aga Belgia näitas ohtlikkust oma kiirrünnakutega.

Intrigeerivaks läks 76. minutil kui kolm minutit varem mängu sekkunud vahetusmees Renato Augusto kaotusseisu minimaalseks tegi. Brasiilial oli veel mängu lõpus mitu head võimalust viigistamiseks, aga rohkem väravaid ei suudetud lüüa.

Belgia kohtub poolfinaalis Prantsusmaaga, kes alistas Uruguay 2:0.

Brasiilia alistas kaheksandikfinaalis Mehhiko koondise Neymari ja Roberto Firmino väravate abil 2:0. Neymarile läks küll kirja värav ja ta valiti ka mängu parimaks, kuid suuremat jutuainet pakkus tema käitumine. Neymar suutis paljud välja vihastada plastil vähkremisega. Pärast mängu löödi kokku numbrid ja selgus, et turniiri käigus on Neymar väljakul pikali olnud juba 13 minutit ning 50 sekundit.

Brasiilia on sellel MM-il suurriikidest üks väheseid, kes on näidanud kogu võistluse vältel stabiilset mängu. Pärast avamängu 1:1 viiki Šveitsiga on järgmised kolm kohtumist võidetud seisuga 2:0. Kui Neymar ja Philippe Coutinho suudavad ründes näidata oma parimat mängu, on Brasiilial head võimalused edasi saamiseks.

Belgia pääses veerandfinaali tänu suurepärasele tagasitulekule kohtumises Jaapaniga. Nimelt jäädi teisel pool 0:2 kaotusseisu. Seejärel suudeti välja mängida viigiseis ning kui tundus, et kohtumine läheb lisaajale, tekkis Belgial võimalus kiirrünnakuks, mis lõppes Nacer Chadli viimase sekundi võiduväravaga.

Belgia on senise MM-i kõige resultatiivsem meeskond. Nelja mänguga on skooritud 12 korda. Belgia puhul tasub mainimist ka see, et lausa kaheksa erinevat mängijat on värava löönud. Belgia on turniiri käigus näidanud väga mitmekülgset mängu. Vastavalt vajadusele, suudetakse mängida kas väga ründavalt või kaitsvalt.

Veerandfinaalkohtumine algab Kaasanis kell 21.00. Delfi Sport toob kõik olulised sündmused lugejateni otseblogis.

OPTIBETI KOEFITSIENDID:
Brasiilia võit – 2,15
Viik – 3,40
Belgia võit – 3,60