Maroko oli aktiivsemaks pooleks ning alustas avapoolaega maruliselt. Iraan suutis pidevalt ajada aga oma jonni ning lõpuks jäigi hoopis peale nende tahtmine. Visalt kaitsnud ja oma mängujoonisest pingsalt kinni hoidnud Iraan sai võiduvärava kirja 95. minutil.

Teisel poolajal oli hulgaliselt mänguseisakuid ning seetõttu anti ka teisele poolajale koguni kuus üleminutit. Eelviimasel neist sai Iraan vasakult äärest karistuslöögi. Esimest palli jahtima läinud Maroko ründaja Aziz Bouhaddouz suunas mänguvahendi aga õnnetult enda väravasse ning nii oli iraanlaste 1:0 võit tõsiasi.

Seejuures tuleb lisada, et Iraan ei teinud teisel poolajal ühtegi lööki raamide vahele. Viimati sai mõni meeskond MM-il poolaja jooksul niimoodi värava kirja 1966. aastal.

B-alagruppi kuuluvad lisaks Marokole ja Iraanile veel ka Hispaania ja Portugal.

Enne mängu:

B-alagruppi kuuluvad veel Portugal ja Hispaania, kes on selged soosikud edasipääsule. Tõenäolisemalt võib neile vastupanu osutada Maroko, kes MM-i eel käis õpetust andmas ka Eestile, kui Tallinnast lahkuti kindla 3:1 võiduga.

Maroko on viimasel ajal näidanud hea tasemega jalgpalli ning eriti kindlalt on nad tegutsenud kaitses. Samamoodi on kaitsepool tugev ka Iraanil.Selgeks soosikuks on selles mängu Maroko ja kui neil on soov Hispaaniat ja Portugali kimbutada, siis vajatakse avamängus kindlasti võitu.

MM-finaalturniiril mängib Maroko viiendat korda, kuid esimest korda 20 aasta jooksul. Debüüt tehti juba 1970. aastal ning alagrupist on kaugemale jõutud vaid 1986. aastal. 1998. aastal, kui Marokot viimati MM-il nähti, jäid nad Brasiilia ja Norra järel alagrupis kolmandaks. Viimases mängus saadi 3:0 võit Šotimaa üle.

Selleks MM-iks on kokku saadud äärmiselt talendikate mängijate punt, kus säravaid nimesid jagub nii kaitse- kui ka ründeliini: keskkaitsjast kapten Mehdi Benatia (Juventus), paremäär Nabil Dirar (Fenerbahce), ründaja Hakim Ziyech (Ajax) ja ründav poolik Sofiane Boufal (Southampton).

Tänavuse suve MM-il on Iraanil tõenäoliselt Aasia koondistest kõige tugevam koosseis, kuid tuleb tunnistada, et neid ei soosi ei ajalugu ega ka loos.

Tegijamatest iraanlastest on suurklubide radarile jõudnud AZ Almaari 24-aastane ründav poolkaitsja Alireza Jahanbakhsh ja Kaasani Rubini 23-aastane ründeäss Sardar Azmoun. 31 koondisemänguga on viimane löönud juba 23 väravat. Azmouni teatakse oma resultatiivsuse ja mängustiili tõttu “Iraani Messina“. MM-i valiksarjas sahistas ta väravavõrku koguni 11 korda. Arvestades, et ta mängib igapäevaselt klubijalgpalli Venemaal, siis iraanlased loodavad, et ka sellest tõuseb mingisugust tulu.

Väravaid lööb kõvasti ka Jahanbakhsh. Koondises on tal tabamusi kirjas seni küll ainult neli, kuid Hollandi kõrgliigas on ta olnud tõeline väravamasin.Alkmaari ridades lõi ta Hollandi kõrgliigas lõppenud hooajal 21 väravat. Selle näitajaga sai temast esimene Aasiast pärit jalgpallur, kes kerkinud mõne tugeva Euroopa vutiliiga parimaks väravakütiks.

Iraan ei ole finaalturniiridel kunagi alagrupist edasi pääsenud ning Venemaal peetaval MM-il on see tava tõenäoliselt jätkumas. Iraan on MM-finalturniiridel teeninud läbi ajaloo ainult ühe võidu, kuid see on magusamatest magusam – 1998. aasta suurturniiril alistati vihavaenlane USA 2:1.

Maroko ja Iraani kohtumine algab kell 18.00. Delfi Sport toob matši käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

OPTIBETI KOEFITSIENDID
Maroko võit 2,25
Viik 2,90
Iraani võit 3,80