Mehhiko alustas neljakordse maailmameistri vastu kohe aktiivselt ning avapoolaja lõpus tasus nende aktiivne mäng end ka ära. Mehhiklased võitsid enda värava lähistel palli ning tulid kiirete söötudega üle väljaku. Karistusalas mängis sakslased üle PSV Eindhoveni 22-aastane ründetäht Hirving Lozano, kes kõmmutas palli väravavõrku.

Teisele poolajale tuli Saksamaa hoopis aktiivsemalt, kuid suurele survele vaatamata ei õnnestunud murrangut mängu tuua. Mehhiko sai küll paaril korral kiirele vasturünnakule, kus olukorrad jäi lahendamata, kuid ebatäpsed olid ka sakslaste rünnakud. Saksamaa tõi matši lõpus vahetustega aina rohkem teravust juurde, kuid maailmameistrid jäid lõpuks ikkagi kuivale.

Mäletatavasti algas ka neli aastat tagasi tiitlikaitsja jaoks turniir kaotusega, kui 2010. aasta maailmameister Hispaania jäi enda avamängus alla Hollandile.

Saksamaa jaoks turniir eriti lihtsamaks ei lähe, kuna F-alagrupis ootavad neid veel ees nüüd Rootsi ja Lõuna-Korea.

Enne mängu:

Saksamaa kuulubki sel korral taaskord suurte soosikute sekka. Kui kõige suuremaks soosikuks peetakse Brasiiliat, siis Saksamaa on koos Hispaania, Prantsusmaa ja Argentinaga kohe järgmise ringi favoriitide seas.

Kui eelmise kümnendi alguses oli Saksamaa jalgpalli madalseis, siis sel kümnendil ollakse taas kindlalt üheks suurjõuks. Noortesüsteem tehti 2000. ja 2004. aasta EM-i ebaõnnestumiste järel ümber ja selle magusaid vilju praegu maitstaksegi. 2014. aasta MM-i triumf oli selle töö esimeseks suuremaks kordaminekuks.

Saksamaa koondise viimase aja edu arhitektiks on olnud 58-aastane peatreener Joachim Löw. Koondise tüüri juures on ta olnud alates 2006. aastast. 2006. aasta kodusel MM-il oli ta veel Jürgen Klinsmanni kõrval abitreeneriks, kuid seejärel võttis ta ohjad edukalt ja lõplikult üle.

Löwi käe all on Saksamaa jõudnud suurturniiridel alati vähemalt poolfinaali. 2008. aasta EM-il kaotati finaalis Hispaaniale. 2010. aasta MM-il saadi kaela pronksmedalid. 2012. aasta EM-il katkes nende tee poolfinaalis. 2014. aastal võideti juba eelpool mainitud MM-tiitel ning 2016. aasta EM-il võideldi end taas poolfinaali välja.

Mängijate valiku osas on sakslased vahepealse nelja aastaga saanud ehk isegi tugevamaks. Koondise selgroog tuleb jätkuvalt Müncheni Bayernist – kaitses hoiavad korda majas Jerome Boateng, Mats Hummels ja Joshua Kimmich ning rünnakul ohustab vastaste väravat Thomas Müller. Meeskonna suurimaks staariks on Madridi Reali poolkaitsja Toni Kroos.

Sakslaste esimeseks vastaseks olev Mehhiko koondis loodab palliplatsil ikka kogenud väravavahile Guillermo Ochoale (Liege Standard), poolkaitsjast kaptenile Andres Guardadole (Real Betis) ja endisele Manchester Unitedi ründeässale Javier Hernandezele (nüüd West Ham United).

Mehhiklastel on olemas ka enda tõusev täht. Selleks meheks on PSV Eindhoveni 22-aastane ründaja Hirving Lozano. Rahvusesinduse eest on ta pidanud 26 matši ning löönud selle ajaga 7 väravat. Hollandi kõrgliigas sai ta lõppenud hooajal kirja 17 väravat.

Huvitava faktina on Mehhiko ainus koondis Saksamaa ja Brasiilia kõrval, kes jõudnud alates 1994. aasta MM-ist finaalturniiridel alati alagrupist edasi. Samas on Mehhiko seejärel alati kaheksandikifnaalis kaotanud.

Saksamaa ja Mehhiko kõrval kuuluvad F-alagruppi veel Rootsi ja Lõuna-Korea.

Saksamaa ja Mehhiko kohtumine algab kell 18.00. Delfi Sport toob matši käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

OPTIBETI KOEFITSIENDID

Saksamaa võit 1,50
Viik 4,40
Mehhiko võit 6,50