Võitu vajanud Argentina asus nigeerlaste vastu juhtima 14. minutil, kui Éver Banega andis Lionel Messile kaitseliini taha suurepärase söödu, Barcelona äss võttis palli hästi omaks ja lõi parema jalaga võrku. See oli Messi koondisekarjääri 65. värav ja kindlasti üks tähtsamaid.

Võimsa lahingu andnud Nigeeria suutis teise poolaja alguses viigistada, kui Javier Mascherano tõmbas nurgalöögi ajal Leon Baloguni maha ja Victor Moses realiseeris külmavereliselt penalti.

Nigeeria oli veel neli minutit enne normaalaja lõppu kinni edasipääsus, kuid siis jätsid nad kaitsja Marcos Rojo karistusalas valveta ning Manchester Unitedi vutimees kõmmutas paremalt äärelt tulnud tsenderduse ühe puutega väravasse!

Kümmekond minutit varem oli Argentina kangelaseks tõusnud Rojo mänginud oma karistusalas käega, kuid Türgi kohtunik Cuneyt Cakir ja VAR otsustasid, et see polnud tahtlik ja Nigeeria jäi penaltist ilma.

2:1 võit viis kaheksandikfinaali Argentina, kellel tuleb seal kohtuda C-grupi võitnud Prantsusmaaga. Viik oleks edasi viinud nigeerlased.

Juba enne tänast edasipääsu taganud Horvaatia tegi küll Islandiga mänguks algkoosseisus lausa üheksa vahetust, kuid sai siiski 2:1 võidu. Nende väravad lõid Milan Badelj 53. ja Ivan Perisic 90. minutil. Islandi ainsa värava lõi veerand tundi enne lõpuvilet Gylfi Sigurdsson penaltist. Horvaatia kohtub play-offi avaringis Taaniga.

Tabeliseis:

Mängude eelvade:

Avamängus Islandiga viigistanud (1:1) ja teises voorus Horvaatiale 0:3 kaotanud Argentinal on tabelis sarnaselt Islandile vaid üks punkt. Edasipääsu juba taganud Horvaatial on 6 ja Nigeerial 3 punkti. Kui Argentina täna võidab, siis peab Island edasipääsuks võitma vähemalt sama suurelt. Nigeeriale piisab ka viigist, kui Island ei suuda võita kahe väravaga. Seis on igatahes väga põnev.

Argentina versus Nigeeria

Argentina kaotas MM-i eel vigastuse tõttu oma esiväravavahi Sergio Romero ning senises kahes matšis on väravasuul seisnud Chelsea varuväravavaht Willy Caballero. Tema jaoks on finaalturniir olnud aga tõeline fiasko ja seetõttu võib täna võimaluse saada koondise debütant, 31-aastane Franco Armani.

“Kui saan võimaluse mängida, siis ma olen valmis,“ sõnas River Plate'i väravavaht eilsel pressikonverentsil. “Kõigiga võib minna nii nagu läks Caballeroga. See on normaalne. Kõik peavad selliseid momente üle elama. Oleme teda julgustanud ja toetanud.“

Argentina peatreener Jorge Sampaoli on suure surve all, kuid poolkaitsja Javier Mascherano väitis, et treeneri suhted mängijatega on head. "Läbisaamine Sampaoliga on täiesti normaalne. Me pole siiani hästi mänginud ja peame tulemuste eest vastutuse võtma," märkis Macherano.

Eile väitis 1986. aastal Argentinaga maailmameistriks tulnud Ricardo Gusti, et koondise mänedžeri Jorge Burruchaga sõnul võttis Argentina jalgpalliliit Sampaolilt õiguse mänguks Nigeeria vastu algkoosseis valida.

"Mängijad valivad meeskonna, see on fakt. Kui Sampaoli tahab pingil istuda, võib ta seda teha. Kui mitte, pole ka mingit probleemi," ütles Giusti Argentina meediale.

Nigeerial piisab täna Argentina vastu ka viigist, kuid nende peatreener Gernot Rohr ütles, et kahvatult esinenud Argentinat on võimalik võita. "Ma arvasin, et see MM tuleb meie koondise jaoks liiga vara ja oleme siin õppimas. Oleme kindlasti paremini valmis 2022. aasta finaalturniiriks, kuid meil on hea võimalus Argentina alistada," sõnas Rohr.

Nigeeria on viimasel neljal MMil, kuhu nad pääsesid (2002, 2010, 2014, 2018), alati Argentinaga ühte alagruppi sattunud ja neile alati ka kaotanud. Argentina jäi viimati MMil võiduta 1934. aastal.

Viimase kahe aastaga Argentina eest 18 mänguga kokku 14 väravat löönud Lionel Messi pole sel finaalturniiril veel skoori teinud.

Island versus Horvaatia

Islandil on suur küsimärk keskkaitsja Ragnar Sigurdssoni kohal, kes sai Nigeeriaga mängus peavigastuse. Horvaatia peatreener Zlatko Dalic teeb ilmselt põhikoosseisus mitu vahetust. Kuna nii Ivan Rakitic, Ante Rabic, Sime Vrsaljko, Mario Mandžukic, Marcelo Brozovic kui Vedran Corluka on mängukeelust ühe kollase kaardi kaugusel, võivad nad täna pingile jääda.

MMi debütandi Islandi peatreener Heimir Hallgrimsson: "Olime Horvaatiaga kvalifikatsiooniturniiril vastamisi ja võitsime neid kodus. Seega saame vähemalt selle enesekindluse endaga tänasele mängule kaasa võtta."

Viimati jõudis MMi debütant alagrupiturniirilt edasi 2010. aastal, kui sellega sai hakkama Slovakkia.

Horvaatia alustas finaalturniiri kahe võiduga ka 1998. aastal, kus lõpuks jõuti välja poolfinaali.

Delfi vahendab kell 21.00 algavad mängud otseblogi vahendusel.

Tabeliseis:

OPTIBETI KOEFITSIENDID:

Argentina - Nigeeria mäng:

Argentina võit 1,50

Viik 4,45

Nigeeria võit 6,00

Horvaatia - Islandi mäng:

Horvaatia võit 2,20

Viik 3,30

Islandi võit 3,35