Inglased lõid käesoleva finaalturniiri kõige ühepoolsemas mängus esimese 40 minutiga neli väravat ja juhtisid poolajavileks juba 5:0.

Harry Kane, kes lõi kolm väravat - neist kaks penaltist -, tõusis MMi suurimaks väravakütiks viie tabamusega. Kaks väravat lisas keskkaitsja John Stones, kelle jaoks olid need üldse esimesed väravad koondisesärgis, ja ühe Jesse Lingard, kes kõmmutas palli karistusala joonelt ristnurka.

Panama jõudis auväravani 78. minutil, kui karistuslöögi järel vabaks jäetud Felipe Baloy upitas palli jalaga võrku.

Inglismaa ja Belgia, kes otsustavad viimases voorus omavahel mängides alagrupi võitja, on nüüd edasipääsu juba taganud. Enne viimast mängu on mõlema meeskonna väravate vahe 8:2.

Mängu eelvaade:

Inglismaa võitis avamängus Harry Kane`i kahe värava abil Tuneesiat 2:1, Panama kaotas Belgiale 0:3. Kuna belglased said eile jagu ka Tuneesiast (5:2), on nemad edasipääsule väga lähedal. Inglaste tänane võit viiks ka Belgia play-offi.

Inglased peavad algkoosseisus tegema vähemalt ühe muudatuse, sest Dele Alli vigastas avamängus reielihast. Viimased kolm päeva on Tottenhami 22-aastane poolkaitsja treeninud koondisest eraldi ning peatreener Gareth Southgate`i sõnul ta Panama vastu ilmselt väljakule ei tule.

Alli koha peaks võtma avamängus edukalt vahetusest sekkunud Ruben Loftus-Cheek, kelle jaoks oleks see koondisekarjääri kuuendaks kohtumiseks.

Veel on meedias spekuleeritud, et Raheem Sterlingu asemele võib tänaseks algkoosseisu pääseda Marcus Rashford.

Southgate kiitis pressikonverentsil Panama meeskonda: "Nad on väga uhke riik. Nende MMile pääs oli märkimisväärne - lõid nad ju konkurentsist USA. Eelmises mängus juhtunu on neid kindlasti pisut haavanud ja nad tahavad kohe sellele väärikalt vastata. Teame, et meid ootab seetõttu keeruline mäng."

Panama peatreener Hernan Dario Gomez ütles, et ta jätab meeskonna algkoosseisu muutmata ning ootab järjekordset väga rasket mängu. "Meie jaoks pole suurt vahet, kes inglastel mängivad, sest nende vahetusest tulevad mehed on samuti väga head jalgpallurid. Peame keskenduma oma mängule ja andma 100%," sõnas ta.

Tõenäolised algkoosseisud:

Inglismaa: Jordan Pickford; Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire; Kieran Trippier, Ruben Loftus-Cheek, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ashley Young; Marcus Rashford, Harry Kane.

Panama: Jaime Penedo; Roman Torres, Fidel Escobar, Michael Murillo, Eric Davis; Gabriel Gomez, Anibal Godoy, Armando Cooper, Edgar Barcenas, Jose Luis Rodriguez; Blas Perez.

Huvitavaid fakte:

* Tegemist on Inglismaa ja Panama esimese omavahelise kohtumisega. Inglaste jaoks on Panama 38. riik, kellega MMil vastamisi minnakse.

* Inglismaa on varem MMidel võitnud kaks esimest mängu vaid kahel korral - 1982. ja 2006. aastal.

* Inglased püsivad kaotuseta 11. järjestikuses kohtumises - neist on võidetud kaheksa ja viigistatud kolm.

* Harry Kane`ist sai esimene Inglismaa jalgpallur pärast Gary Linekeri, kes lõi ühes MMi mängus kaks väravat. Lineker suutis seda 1990. aasta MMi veerandfinaalis Kameruni vastu.

* Inglaste võit Tuneesia üle oli esimene viimase 12 aasta jooksul, kus Inglismaa suutis lüüa ühes MMi mängus üle ühe värava.

* Panama avamängu kaotus Belgiale (0:3) oli suurim, mille debütant oli saanud alates 2006. aastast. Siis kaotas Ukraina Hispaaniale 0:4.

* Panama sai Belgiaga mängus rohkem kollaseid hoiatuskaarte (5) kui tegi pealelööke värava raamidesse (2).

* Panama on oma viimasest kuuest mängust kaotanud neli (lisaks võit ja viik). Euroopa meeskondi pole Panama kunagi võita suutnud.

OPTIBETI KOEFITSIENDID:

Inglismaa võit 1,25

Viik 6,00

Panama võit 12,75