“Rääkisin teisipäeval Zlataniga. Ta ütles, et ta ei ole rahvuskoondise osas oma meelt muutnud. Tema vastus koondise esindamise osas on endiselt eitav,“ teatas Rootsi jalgpalliliidu president Lars Richt.

Viimase kuu aja jooksul on Zlatan pidevalt avalikkust õrritanud ning rääkinud, et ta võib soovi korral suvisel MM-il mängida. Nagu nüüd selgub, siis oli tegemist pelgalt jutuga.

Rootsi koondise peatreener Andersson oli varasemalt tunnistanud, et tal ei ole plaani Zlatanile koondisekutset saata, kuna viimane loobus 2016. aasta EM-i järel koondise esindamisest.

"Zlatan ja mõned teised mängijad ütlesid pärast Prantsusmaa meistrivõistlusi (EM 2016), et ei taha enam koondises mängida ja ma austan nende otsust. Mind ei huvita, mida nad meedias ütlevad või mida Zlatan ise ütleb. Meil oli kokkulepe selle üle, mis saama hakkab, ja ta tegi mulle olukorra väga selgeks. Ma nõustusin temaga. Zlatan ei kuulu MMil rahvusmeeskonna plaanidesse, sest ta ütles koondisele ei," sõnas Andersson.

Rootsi koondis, kes tõrjus MM-valiksarja play-offis konkurentsist Itaalia, mängib 14. juunil algaval finaalturniiril tugevas F-alagrupis koos valitseva maailmameistri Saksamaa, Mehhiko ja Lõuna-Koreaga.

Zlatan on Rootsi koondist esindanud 116 korda ja löönud 62 väravat.