Costa Rica toonane edu oli tõeline suurüllatus, kuna alagrupis mindi vastamisi Uruguay, Itaalia ja Inglismaaga. Vastupidiselt igasugustele ootustele lõpetas Costa Rica lõpuks alagrupi esikohaga. Play-off'i avaringis alistati seejärel veel ka Kreeka.

2014. aasta MM oli Costa Rica jaoks läbi ajaloo kõige edukamaks. Samas tasub meenutada, et alagrupiturniiri olid nad ka varem läbida suutnud. Play-off'i murti ka 1990. aastal, kuid toona sai nende teekond kaheksandikfinaalis otsa.

Mängijate osas on Costa Rical ette näidata ka tõeline superstaar. Väravapostide vahel seisab neil Madridi Reali esikinnas Keylor Navas, kes on kolmel hooajal järjest aidanud Madridi klubi Meistrite liiga tiitlini. 31-aastane puurilukk on selgelt igapäevaselt kõige kõrgemal tasemel palliv mängumees. Reali osteti ta mäletatavasti just tänu 2014. aasta MM-i suurepärastele esitustele.

Rahvusvahelises plaanis tuntud mehi on neil aga mõningad veel. Mainimist väärivad kindlasti 32-aastane ründajast kapten Bryan Ruiz (Lissaboni Sporting) ning samuti rünnakul tegutsev 25-aastane Joel Campbell (Real Betis). Campelli mängijaõigused kuuluvad endiselt aga Londoni Arsenalile, kes on teda aga regulaarselt teistele tiimidele välja laenanud.

Kaitseliinis on endiselt liidriks 28-aastane Bryan Oviedo (Sunderland) ning poolkaitses on oluliseks meheks 30-aastane Celso Borges (Deportivo La Coruna). Seega on Costa Rica põhitegijate ring sisuliselt sama nagu neli aastat tagasi.

Seekordses MM-valiksarjas sai Costa Rica Põhja- ja Kesk-Ameerika tsoonis Mehhiko järel teise koha. Teadupärast jäi seekordsest finaalturniirist eemale USA. Sellesse andis oma panuse ka Costa Rica, kes alistas USA koduväljakul 4:0 ja võõrsil 2:0.

Venemaal peetavaks MM-iks sattus Costa Rica üsnagi tugevasse alagruppi, kus tuleb vastamisi minna suurfavoriidi Brasiilia ja tugevate Euroopa tiimide Serbia ja Šveitsiga. Samas tasub veelkord meenutada, et 2014. aasta MM-il edestas Costa Rica alagrupiturniiril nii Uruguayd, Itaaliat ja Inglismaad. Ehk sel korral on Costa Rica tegelikult isegi nõrgemas alagrupis.

AJALUGU

Osaleb MM-il 5 korda
MM-i veerandfinalist 2014

Kõige rohkem mänge Costa Rica koondises: 1. Walter Centeno 137 mängu, 2. Luis Marin 128, 3. Rolando Fonseca 113.

Kõige rohkem väravaid Costa Rica koondises: 1. Rolando Fonseca 47, 2. Paulo Wandhope 45, 3. Alvaro Saborio 35.

Costa Rica alagrupimängud MM-il:

  • Costa Rica – Serbia (17. juuni, Samaara)
  • Costa Rica – Brasiilia (22. juuni, Peterburi)
  • Costa Rica – Šveits (27. juuni, Nižni Novgorod)