Sellega ollakse väga eksklusiivses seltskonnas: viimasel üheksal turniiril on lisaks korealastele osalenud veel vaid Brasiilia, Saksamaa, Argentina ja Hispaania.

Kuigi koduse 2002. aasta turniiri ja toonase neljanda koha järel on ootused alati seotud vähemalt alagrupist edasi jõudmisega, ei ole sarnast edu korrata suudetud ning nelja aasta eest Brasiilias jäädi edasipääsust väga kaugele. Tänavune alagrupp – Saksamaa, Mehhiko, Rootsi – võib neile aga šansid kätte mängida.

Kuigi 2002. aastal tuldi esimeseks ja seni ainsaks Aasia meeskonnaks, kes MM-il poolfinaali on jõudnud, jäi toonast turniiri varjutama pettusemaik: nii kaheksandikfinaalis Itaalia kui veerandfinaalis Hispaania vastu soosisid vilemehed korealasi ebaausalt: itaallastelt võeti ära üks määrustepärane värav, hispaanlastelt lausa kaks! Kohtumises Itaaliaga anti takkapihta sukeldumise eest teine kollane kaart Francesco Tottile, kusjuures kordused näitasid, et simuleerimiset oli tegelikult asi kaugel.

Hiljem on välja tulnud, et lõunakorealaste mängudele määrati kohtunikud korrumpeerunud FIFA ametnike poolt ning suure tõenäosusega olid vilemehed ära ostetud.

Mida aga Korealt tänavu oodata? Legendaarset Ji-sung Parki enam meeskonnas ei ole, aga uus põlvkond eesotsas Tottenham Hotspuri ründetähe Heung-min Soniga mängib tugevates Euroopa klubides ning võib kindlasti paljusid jalgpallisõpru positiivselt üllatada, kuigi kihlveokontorid korealastele sellest alagrupist edasipääsu ei ennusta. Peatreeneri Tae-yong Shini käsutuses on sellegipoolest korralik mängumasin, mis on võimeline heal päeval probleeme valmistama ka tippudele - isegi ilma kohtunike ebaausa abita...

MM-ile kvalifitseeruti Aasiast Iraani järel teise meeskonnana. Aasia valikturniiri esimeses ringis tuuseldati Liibanoni, Kuveiti, Myanmari ja Laost koguni niimoodi, et kaheksa võidumänguga ei lastud endale mitte ühtegi väravat lüüa, otsustaval alagrupiturniiril osati aga oma elu väga põnevaks teha - konkurentsis Süüriaga oleks korealased võinud üksainus neile löödud värav viimases mängus finaalturniirilt lõpuks eemale jätta.

AJALUGU

Osaleb MM-il 10. korda
Neljas koht 2002

Kõige rohkem mänge Lõuna-Korea koondises: 1.-2. Bum-kun Cha 136 mängu, 1.-2. Myung-bo Hong 136, 3. Woon-jae Lee 133.

Kõige rohkem väravaid Lõuna-Korea koondises: 1. Bum-kun Cha 58 väravat, 2. Sun-hong Hwang 50, 3. Lee-chun Park 36.

Lõuna-Korea alagrupimängud MM-il:

  • Lõuna-Korea - Rootsi (18. juuni, Nižni Novgorod)
  • Lõuna-Korea - Mehhiko (23. juuni, Rostov)
  • Lõuna-Korea - Saksamaa (27. juuni, Kaasan)