Senegali edutee sellega aga ei piirdunud. Kaheksandikfinaalis alistasid debütandid lisaajal 2:1 Rootsi ja jõudsid veerandfinaali. Tegemist on siiani Aafrika jalgpalli jaoks rekordilise saavutusega, kuna ükski Aafrika koondis ei ole varem ega hiljem suutnud poolfinaali välja murda.

Edukamate Aafrika riikidena on lisaks Senegalile kaheksa parema sekka jõudnud veel Kamerun 1990. aastal ning Ghana 2010. aastal.

Senegali teekond sai toona otsa veerandfinaalis, kus jäädi lisaajal 0:1 alla Türgile.

Tervikuna oli toonane turniir Senegali jaoks aga tõeline edulugu. Lõuna-Koreas ja Jaapanis peetud MM-i järel Liverpooli siirdunud ründaja El Hadji Diouf valiti kõige selle tulemusena isegi turniiri sümboolsesse koosseisu.

Vahepealsetel aastatel on maailmameistrite selgitamist kõrvalt vaadatud, kuid nüüd ollakse parimate seas tagasi. Tiimi liidriks on Liverpooli 26-aastane ründeäss Sadio Mane.

Meeskonna tuumiku moodustavad veel Prantsusmaal sündinud keskkaitsja Kalidou Koulibaly (Napoli), Hispaanias sündinud ründaja Keita Balde (AS Monaco) ning poolkaitsjast tiimi kapten Cheikhou Kouyate (West Ham United).

Ründeliinis ja poolkaitses annavadki peamiselt tooni Inglismaal karastause saanud mehed. Mane ja Kouyate on saareriigis pallimas veel Idrissa Gueye (Everton), Cheikh N'Doye (Birmingham City), Alfred N'Diaye (Wolverhamtpon Wanderers), Badou Ndiaye (Stoke City) ning Mame Biram Diouf (Stoke City).

Sisuliselt ongi kogu koondis mängimas Euroopa tippliigades. MM-ile sõitvast 23 Senegali mängijast pallib Aafrikas ainsana väravavaht Khadim N'Diaye, kes kuulub Guinea võistkonna Horoya ridadesse.

Aafrika valikturniiri otsustavas faasis näitas Senegal väga enesekindlat mängu ning kuuest kohtumisest võideti neli ja viigistati kaks. Kokkuvõttes käis nende jõud Burkina Fasost, Roheneemesaartest ja Lõuna-Aafrika Vabariigist kindlalt üle.

Loos viis Senegali MM-il nende jaoks mängitavasse H-alagruppi. Nelikusse, kuhu kuuluvad veel Poola, Kolumbia ja Jaapan, ei ole ühtegi suursoosikut ning enne turniiri ei pea edasipääsulootusi keegi maha matma.

AJALUGU

Osaleb MM-il 2 korda
MM-i veerandfinaal 2002

Kõige rohkem mänge Senegali koondises: 1. Henri Camara 99 mängu, 2. Roger Mendy 87, 3. Tony Sylva 83.

Kõige rohkem väravaid Senegali koondises: 1. Henri Camara 29 väravat, 2. El Hadji Diouf 24, 3. Jules Bocande 20, 3. Mamadou Niang 20.

Senegali alagrupimängud MM-il:

  • Senegal – Poola (19. juuni, Moskva)
  • Senegal – Jaapan (24. juuni, Jekaterinburg)
  • Senegal – Kolumbia (28. juuni, Samaara)