Kui Euroopa liigas on aastate jooksul mänguaega teeninud mitmed Eesti koondislased, siis Meistrite liiga põhiturniir on jäänud ikka unistuseks. Ainsana ongi sel tasemel mänginud Klavan, kes sai 2009. aasta sügisel Liege Standardi vastu väljakul silgata 8 minutit.

Kui Klavan on ainus eestlane, kes Meistrite liiga põhiturniiril mänginud, siis Eestisse on tulnud ka sarja hõbemedal. Aastatel 2005-2007 Londoni Arsenali ridadesse kuulunud Mart Poom jõudis Londoni klubiga Meistrite liiga finaali 2006. aasta kevadel (finaalis kaotati 1:2 FC Barcelonale).

Kuigi Poom ei teeninud hooaja jooksul ühtegi minutit mänguaega (finaalis ei mahtunud eestlane ka pingile), siis kuulus ta Arsenali 25-mehelisse eurosarja koosseisu, kes said kaela ka hõbedased medalid.

Poomi järel jõudiski Meistrite liiga põhiturniiril mängivasse meeskonda Klavan. Erinevalt Poomist teenis Klavan ka mänguaega. Samas sai AZ Alkmaari teekond otsa juba alagrupiturniiril.

Pareiko ja Ojamaa valusad hetked

Meistrite liiga põhiturniirile on seejärel Eesti koondislastest kõige lähemal olnud Sergei Pareiko ja Henrik Ojamaa. Mõlemad jõudsid ihaldusväärse liiga põhiturniiri jalamile Poola klubide liikmetena.

Pareiko tegi Krakowi Wisla ridades tegusid käimasoleva kümnendi alguses. Hooajal 2011/12 jäi Wisla play-off'is kahe mängu kokkuvõttes 2:3 alla Küprose meeskonnale APOEL. Seejuures oli Wisla veel kolm minutit enne korduskohtumise normaalaja lõppu kinni põhiturniirile pääsus. APOEL jõudis lõpuks välja koguni veerandfinaali, kus kaotati kahe mängu kokkuvõttes 2:8 Madridi Realile.

Ojamaa ning Varssavi Legia jäid napilt play-off'i pidama hooajal 2013/14. Legia mängis toona Bukaresti Steuaga kahe mängu kokkuvõttes viiki 3:3, kuid tänu võõrsil löödud väravate reeglile pääses edasi Steua.

Nii Pareiko kui ka Ojamaa teenisid nimetatud hooaegadel hiljem korralikult mänguaega Euroopa liiga põhiturniiril ehk võib eeldada, et Meistrite liigasse jõudmise korral oleksid nad tõusnud Klavani kõrvale.

Artur Pika võimalus

Pärast Ojamaa Legiast lahkumist ja enne Klavani Liverpooli siirdumist kasutati Meistrite liiga põhiturniirist rääkides Eesti koondislastest kõige rohkem Artur Pika nime. 2016. aasta alguses liitus Pikk Valgevene tippklubi Borissovi BATEga, kes oli eelnevast viiest hooajast neljal jõudnud Meistrite liiga põhiturniirile.

Nii mullusel suvel kui ka tänavu langes BATE konkurentsist aga Meistrite liiga kolmandas eelringis. Tänavu ei jagunenud Eesti koondislasele enam mänguaegagi.

Nüüd on aga taas jõudnud kätte vägagi reaalne võimalus, et Eesti jalgpalluri koduklubi jõuab Meistrite liiga põhiturniirile. Ilmselgelt on Liverpool sel hooajal play-off'is mängivatest klubidest kõige nimekam. Põhiturniiril mängiva 32 klubi sekka jõudmiseks tuleb alistada Bundesliga eelmise hooaja 4. tiim Hoffenheim. Avamäng peetakse juba täna Saksamaal, korduskohtumine on kavas järgmisel kolmapäeval Liverpoolis.

Tänavused Meistrite liiga play-off'i paarid:
Hoffenheim (Saksamaa) – Liverpool (Inglismaa)
Qarabag (Aserbaidžaan) – FC Kopenhaagen (Taani)
APOEL (Küpros) – Praha Slavia (Tšehhi)
Young Boys (Šveits) – Moskva CSKA (Venemaa)
Lissaboni Sporting (Portugal) – FCSB (Rumeenia)
Glasgow Celtic (Šotimaa) – Astana (Kasahstan)
Piraeuse Olympiacos (Kreeka) – Rijeka (Horvaatia)
Be'er Sheva Hapoel (Iisrael) – Maribor (Sloveenia)
Istanbuli Besiktas (Türgi) – Sevilla (Hispaania)
Napoli (Itaalia) – Nice (Prantsusmaa)