Hollandi jalgpalli tõusust on võinud aimu saada läbi sügise. Esmalt suutis nende rahvuskoondis murda Rahvuste liiga finaalturniirile ehk Euroopa nelja parema koondise sekka. Meistrite liigas tõestas omakorda Amsterdami Ajax, et Hollandi jalgpall ongi taas tõusuteel.

Kokku neljal korral ning viimati 1995. aastal Meistrite liiga võitnud Ajax ei ole seejärel suutnud enam rahakamate suurklubidega võidelda ning eurosarjas on nende teekonnad jäänud aina napimaks. Meistrite liigas suutsid nad viimati alagrupiturniiri edukalt läbida hooajal 2005/06.

Nüüd on Ajax taaskord Euroopa 16 kõige tugevama klubi seas. Seejuures tuleb mainida, et Müncheni Bayerniga võideldi viimase minutini ka alagrupi esikoha eest.

Mis on aga Ajaxi seekordse edu saladuseks? Loomulikult on selleks taaskord enda noormängijad. Tundub uskumatu, kuid Ajaxi kapteniks on kõigest 19-aastane mängumees. Kaptenipaela on enda käele saanud 19-aastane keskkaitsja Matthijs de Ligt. Amsterdami klubi enda kasvandikku sooviksid enda ridadesse saada sisuliselt kõik Euroopa suuremad klubid.

De Ligti kõrval on äärmiselt kõrges hinnas ka 21-aastane poolkaitsja Frenkie de Jong, kellele samuti kõvasti tormi joostakse. Hollandi koondise üheks tulevaseks võtmemängijaks peetakse ka 21-aastast poolkaitsjat Donny van de Beeki. Kõik kolm on korralikult kanda kinnitanud ka rahvusesinduses.

Noori andeid jagub Ajaxisse veelgi nii Hollandist kui ka mujalt (Taanist, Austrias, Marokost jne). Lisaks on nende kõrvale toodud kogenud mehi nagu Klaas-Jan Huntelaar, Dušan Tadic, Lasse Schöne ja Daley Blind, kes kõike vajadusel ohjes hoiavad.

Praegu valmistuvadki Euroopa suurklubid taaskord Ajaxit rüüstama. Kui Amsterdami klubi aga suudaks paremaid mehi paar aastat kinni hoida, siis võiks selle koosseisuga Euroopas juba suuremaid tegusid teha.