Arseanli peatreener Arsene Wenger sõnas BBC-le, et annab endast parima uute mängijate hankimisel. Kuid kas sellest piisab?

Siiamaani on Arsenali tulnud vaid endine Auxerre meeskonna 20-aastane ründaja Yaya Sanogo. Ja Sanogo tuli Prantsuse...esiliigast. Kõik suuremad sihtmärgid - Luiz Suarez, Gonzalo Higuain ja teised - on kas liitunud teiste klubidega või lihtsalt ei soovi Arsenaliga liituda.

"Me oleme mängijateturul aktiivsed kuni augusti lõpuni, see on kindel," ütles Arsenali peatreener Wenger, et rahustada klubi poolehoidjaid. Ometi on Arsenali fännid mures. Meeskonnast on küll ära saadetud senised ebaõnnestujad - Chamakh, Gervinho, Aršavin, Denilson ja Andre Santos - kuid asemele pole tulnud pea kedagi.

Juba pikemat aega jahitake Liverpooli tipuründajat Luiz Suarezi, kuid uruguailane on viimaste andmete kohaselt öelnud oma agendile, et pigem jääb juba Liverpooli, kui liigub Arsenali. Lisaks ei taha uruguailast müüa konkurendile ka Suarezi koduklubi, klubi omanik John W. Henry on öelnud Twitteris Arsenali pakkumiste peale, et "Mida kuradit nad küll suitsetavad seal Emirates'i staadionil?"

Higuaini osas jäädi alla Itaalia klubile Napolile, kes on olnud mängijateturul väga aktiivne alates ründaja Edinson Cavani lahkumisest PSG-sse 64 miljoni euro eest.

Viimaste andmete järgi ei saa Arsenal ka Bayerni mängijat Luiz Gustavot, sest mängija liigub kuulduste kohaselt pigem parema pakkumise teinud Wolfsburgi, kui Arsenali.

Wenger arvab siiski, et kõik pole kadunud. "Me oleme ju samasuguses olukorras nagu Manchester United või Chelsea, kus kõik ootavad uusi mängijaid, kuid paraku pole midagi eriti juhtunud. 18 päeva on veel minna, see on piisavalt pikk aeg üleminekuturul," ütles Wenger.

Arsenali ikooniks saanud Wenger on varem öelnud, et nende seisule ei tule kasuks ka aina rikkamaks minevad Itaalia, Saksa ja Prantsuse meistriliigad.