Kuigi sakslaste jaoks oli alagrupi viimane koht ning A-liigast välja langemise varem kindel, oli neil siiski omajagu mängus: viik või kaotus oleks tähendanud seda, et peatse EM-valiksarja alagruppide loosimisel võivad nad pudeneda teise tugevusgruppi. Hollandil oli samal ajal vähemalt viiki vaja, et alagrupp võita ning Rahvuste liiga finaalturniirile nelja parema sekka pääseda.

Algselt tundus, et sakslased võivadki au päästa ning võiduga lõpetada - 9. minutil viis Timo Werner omad juhtima, 20. minutil duubeldas eduseisu Leroy Sane. Thomas Mülleri 100. koondisemäng sai siiski sakslaste jaoks õnnetu lõpu: 85. minutil vähendas Quincy Promes iluväravaga kaotusseisu minimaalseks, täpselt 90 minuti täitumisel vajutas ründesse tormanud keskkaitsja Virgil van Dijk hollandlaste kasuks võidu maiguga viigivärava.

Holland pääseb seega Prantsusmaa ja Saksamaa ees alagrupi võitjana edasi Rahvuste liiga finaalturniirile, kus neid ootavad ees Portugal, Inglismaa ja Šveits. A-liigast kukuvad lisaks sakslastele välja Island, Poola ja Horvaatia.

Nagu mainitud, tähendab viik Saksamaa jaoks ka ohtu EM-valiksarja loosimisel teise tugevusgruppi langeda. Otsustavaks saab homme peetav Portugali ja Poola kohtumine: kui Poola suudab juba alagrupivõidu kindlustanud Portugali vastu vähemalt viigi kätte saada, tõusevad esimesse tugevusgruppi poolakad, kui võidab Portugal, läheb esimese tugevusgrupi viimane koht Saksamaale.

2018. aastal jäi sakslaste saagiks seega neli võitu (vaid üks ametlikus mängus), kolm viiki ja kuus kaotust.

Hollandi väravad: