Selgitame konteksti. Maradona klubi Dorados kaotas esiliiga play-off'is kahe mängu kokkuvõttes 3:4 San Luisi Atleticole, olles maha mänginud avamängust saadud 1:0 eduseisu. Teine mäng võõrsil lõppes Doradose 2:4 kaotusega lisaajal.

Maradona kandis kordusmängus juhendamiskeeldu, sest oli avamängus kohtuniku poolt väljakult minema saadetud. Teatavasti ei tähenda see aga meediakeeldu. Ka Madridi Atletico loots Diego Simeone vaatas Tallinnas toimunud UEFA superkarikafinaali tribüünilt, aga ilmus hiljem ikkagi pressikonverentsile oma hoolealuste võidukäiku kommenteerima.

58-aastane Maradona ilmselgelt jututujus ei olnud. Ta väljus staadioni ruumidest turvameestest ümbritsetuna, kuid suutis end ihukaitsjatest ikkagi lahti rebida ja ühele reporterile vastu pead lajatada. Ilmselt oleks ta ajakirjanikke veel edasi tümitanud (või seda ühte konkreetset), kui turvamehed teda tagasi poleks hoidnud ja kiirelt meediaalast välja juhatanud.

NB! Kuigi videost võib jääda mulje, et Maradona ärritub lärmavate fännide peale, siis kogu maailma meedia räägib neist ikkagi kui ajakirjanikest. Ju siis Mehhiko meediatsoonis on nii kombeks.