Mängu käik:
Holland - Uruguay 3:2 VAATA VIDEOT SIIT

Esimene poolaeg:

Mäng on alanud.

3. minut: Hollandi ohtlik olukord. Robben annab paremal äärel söödu Sneijderile, kes tsenderdab. Muslera on väravast väljatulekul ebakindel ja tõrjub palli Kuyti jalale, kes põmmutab karistusala keskelt üle värava.

7. minut: Taas Uruguay värava all ohtlik olukord, sest väravavaht puterdab palli. Väravat siiski ei tule.

11. minut: Van Persie jääb Sneijderi löögile ette. Sneijder oli väga heal positsioonil, otse karistusala joonel.

12. minut: Hea tsenderdus Forlanile, kuid ta on napilt suluseisus.

17. minut: 1:0 Hollandile. Võimas kauglöök Giovanni van Bronckhorstilt! Kas turniiri ilusaim värav?

Holland kontrollib mängu.

27. minut: De Zeeuw on pikali maas, sest sai Caceresi käärlöögist vastu lõuga. Uruguailasele kollane kaart.

30. minut: Edinson Cavani kukub Hollandi karistusalas. Kohtunik käseb uruguailasel üles tõusta. Viga ei olnud.

34. minut: Uruguay võimalus: hollandlaste pallikaotuse järel pääseb Cavani paremalt äärelt läbi ja üritab värava ette sööta. Heitinga jääb pallile ette. Uruguai nõuab käega mängu eest penaltit, kuid selleks põhjust ei olnud.

Holland on muutunud passiivseks.

38. minut: Forlan saab karistusalas peaga löögile, kuid kõrgelt üle.

41. minut: Forlan lööb 1:1. Taaskord suurepärane kauglöök. Ka Stekelenburg ei mänginud kõige paremini.

45. minut: Hollandi võimalus. Dirk Kuyt saab värava ette hea söödu, kuid tema pealöök ebaõnnestub.

Avapoolaeg lõpeb 1:1 viigiga.

Teine poolaeg:

De Zeeuwi asendab Van der Vaart.

50. minut: Uruguay võimalus! Stekelenburg tuleb väravast kaugele välja, kuid pall põrkab Cavanile, kes saab sööta Pereirale. Tema kauglöök lendab tühja Hollandi värava poole, kuid kaitsja lööb palli peaga minema.

56 minut: Uruguay ohtliku nurgalöögi järel lööb väravavaht palli rusikaga minema. Uruguay saab veel kauglöögi teha, kuid see lendab selgelt üle värava.

62. minut: Holland kombineerib keskväljal ja üritab mängu ehitada. Uruguay on tõmbunud kaitsesse.

Mitu nurgalööki järjest Hollandile, kuid ei midagi ohtlikku.

66. minut: Forlani ohtlik karistuslöök 28-lt meetrilt! Stekelenburg tõrjub alt nurgast! Forlani viies värav sellelt MMilt oli õhus.

67. minut: Hollandi võimalus! Van der Vaart lööb karistusalast peale, Muslera päästab Uruguay. Pall lendab väravavahist Robbenile, kes lööb healt positisoonilt üle!

69. minut: Holland lööb 2:1! Lõi Sneijder. Kohtunik oleks võinud siin suluseisu fikseerida Van Persiele, kes palli ei puutunud, kuid segas Uruguay väravavahil tõrjumist, hüpates üle palli!

71. minut: Holland lööb 3:1. Autor Robben, kes sai Kuytilt suurepärase söödu ja lõi karistusalast peaga 3:1. Kus oli Uruguay kaitse?

Mäng on tuntavalt rahunenud. Kolmas värav võttis pinged maha.

83. minut: Forlan vahetatakse välja. Uruguay on vist loobunud viigi püüdmisest..

85. minut: Robben pääseb üks-ühele väravavahiga, kuid ei suuda palli väravasse saata. Kaitsja jõudis viimasel hetkel segama.

88. minut: Uruguay võimalus, kuid Cavanile vilistatakse suluseis. Kordust ei näidata, ei tea, kas oli...

90+2 minut: Uruguay lööb 2:3! Pereira lööb ühe värava tagasi.

Tohutu surve Hollandi värava all, kuid viiki ei tule. Holland finaalis! Hollandi finaalvastane selgub juba kolmapäeva õhtul, kui vastamisi lähevad Saksamaa ja Hispaania.

---------------

Algkoosseisud:

Uruguay: 1-Fernando Muslera; 3-Diego Godin, 6-Mauricio Victorino, 5-Walter Gargano, 16-Maximiliano Pereira, 22-Martin Caceres, 15-Diego Perez, 11-Alvaro Pereira, 17-Egidio Arevalo, 7-Edinson Cavani, 10-Diego Forlan.

Holland: 1-Maarten Stekelenburg; 12-Khalid Boulahrouz, 3-John Heitinga, 4-Joris Mathijsen, 5-Giovanni van Bronckhorst; 7-Dirk Kuyt, 6-Mark van Bommel, 10-Wesley Sneijder, 14-Demy de Zeeuw, 11-Arjen Robben; 9-Robin van Persie.

Tänase mängu peakohtunik on usbekk Ravshan Irmatov.

-----------------

Mängu eelvaade
:

Kahekordne maailmameister Uruguay (1930, 1950) on teinud suurepärase turniiri, jõudes 40-aastase vaheaja järel taas MMi poolfinaali. Kahe tiitlivõidu kõrval on varasemalt ette näidata veel kaks poolfinaali jõudmist ja seda aastatel 1954 ning 1970.

Oscar Tabarezi juhendataval meeskonnal on poolfinaali eel tuntavaid kadusid. Mängida ei saa "jumala käega" ründaja Luis Suarez, kahe kollase kaardi tõttu kaitsja Jorge Fucile, jalavigastusega on väljas poolkaitsja Nicolas Lodeiro. Kahtluse all on ka meeskonna kapteni, keskkaitsja Diego Lugano osalemine, kes tegi veerandfinaalis põlvele liiga.

Varem kahel korral maailmameistrivõistluste finaalis mänginud Holland (1974, 1978) jõudis nelja parema hulka viimati 1998. aastal. Siis jäädi poolfinaalis penaltite järel alla Brasiiliale.

Ka Bert van Marwijk´i juhendatavas meeskonnas on sarnaselt Uruguayle kadusid. Kaartidega peavad eemale jääma kaitsja Gregory van der Wiel ja poolkaitsja Nigel de Jong.