Algselt pidi mäng toimuma laupäeval kell 22, kuid River Plate poolehoidjad korraldasid rünnaku Boca Juniorsi meeskonna vastu. Rünnak toimus ajal, mil meeskond sõitis bussiga staadionile.

Kohtumist lükati esialgu ühe tunni ning seejärel veel 75 minuti jagu edasi, kuni lõpuks anti teada, et matš toimub pühapäeval Eesti aja järgi kell 22. Täna otsustati kolm tundi enne kohtumise algust, et finaal lükkub taas edasi, et anda Boca Juniorsi mängijatele võimalus taastuda rünnakust.

"Boca Juniorsi meeskond tegi Lõuna-Ameeriga jalgpalliliidule Conmebolile ettepaneku lükata finaal edasi, et mäng toimuks võrdsetes tingimustes meeskondade jaoks," seisis klubi avalduses.

Conmeboli president Alejandro Dominguez teatas jalgpalliorganisatsiooni avalduses, et Boca Juniorsi palve on rahuldatud. Väidetavalt ei toimu kohtumine enne 8. detsembrit.

Boca mängijad said rünnaku tagajärjel lõikehaavu lõhutud bussiakendest ning mitmed, kelle hulgas oli ka endine Manchester Unitedi, City ja Juventuse ründaja Carlos Tevez, pallurid oksendasid pisargaasi tõttu ja vajasid arstiravi. Erinevate andmete kohaselt viidi kaks Boca jalgpallurit kiirabiga haiglasse, sest ühele lendasid klaasikillud silma ning teine sai peahaavu.

Alejandro Dominguez palus võimudelt abi, et saaks tuvastada ja vahi alla võtta ründajad.

Riveri ja Boca vastasseisu peetakse laialdaselt maailma kõige tulisemaks jalgpalliderbiks ning Copa Libertadorese finaalis kohtuvad need kaks meeskonda alles esimest korda, kuigi mõlemad on varem ihaldatud trofee võitnud. Esimene kohtumine lõppes 2:2 viigiga. Võõrsil löödud väravate reeglit finaalis ei rakendata.