Meeskond oli tagasiteel Monagasest, kus nad kaotasid pühapäeval mängu 1:2. Intsident toimus esmaspäeva varahommikul kell 2.30 Anzoategui regioonis Boca de Uchire linna lähedal.

"Relvastatu mehed ähvardasid, et kui bussil on GPS peal või taga politseieskort, lõhkavad nad granaadid ja hävitavad asitõendid," teatas Trujillanose klubi Twitteri konto.

Sotsiaalmeedias levib veel pilte, millel mängijad ja treenerid seisavad paljajalu ja särkideta bussi tühja pagasiruumi ees. Mängijad kritiseerivad Venezuela jalgpalliliitu olematu turvalisuse eest. Alaliit tunnistab samuti, et probleem on suur.

"Jalgpallimeeskonnad reisivad päevast päeva üle riigi, enamasti maanteedel, usaldades oma elud julgeolekuasutuste kätte, kellel palume selliste situatsioonide lõpetamist!" seisis alaliidu pressiteates.

ÜRO statistika kohaselt on raskes majanduskriisis ja põhitoodete defitsiidis virelev Venezuela üks maailma ohtikumaid riike. Eelmisel nädalavahetusel viidi turvakaalutlustel Venezuelast Peruusse üle Davise karikasarja tennisematš.