Mäletatavasti tõusid Venemaa jalgpallihuligaanid tähelepanu keskpunkti mulluse EMi ajal, kui paljud vabavõitlusega seotud fännid tungisid Marseille tänavatel Inglise poolehoidjatele kallale ja algatasid veriseid kaklusi.

Venemaa riigiduumasse kuuluva Lebedevi arvates oleks fännide ohjeldamiseks lahenduseks, kui MMi ajal toimuksid ametlikud kaklused, kus mõlema meeskonna fänne esindaks näiteks 20 relvastamata löömameest. Poliitiku ettepanekul võiks võitlused toimuda staadioni konkreetses kaklustsoonis.

"Näiteks, kui inglased alustaks tänaval tüli, siis saaks nad väljakutse näol vastuse ja võitlus toimuks juba kokkulepitud ajal areenil," selgitas Lebedev oma ideed. Venemaa jalgpalliliidu juhatusse kuuluva Lebedevi arvates oleks sellised kaklused suur vaatemäng, mis meelitaks kohale tuhandeid pealtvaatajaid.

Venemaal on tegelikult sarnased jalgpallhuligaanide vahelised löömingud üsna tavalised. Neid korraldatakse aga enamasti mahajäetud tööstus- või maapiirkondades, et politseile mitte vahele jääda.