Intervjuus ITAR-Tassile ütles Putini vana tuttav ja liitlane Timtšenko, et ta ettevõte Stroitransgaz loobub staadionite ehitamisest, kui raha juba õige pea juurde ei voola. Valitsus planeeris staadionite ehitamiseks 15 miljardit rubla, kuid Timtšenko tingib, et ehitiste tegelik maksumus ulatub Volgogadis ja Nižni Novgorodis vähemalt 17 miljardi rublani.

"See on ebareaalne, et me peaksime ainult 15 miljardi rublaga need staadionid valmis ehitama. Stroitransgaz ei tegele heategevusega," lausus Timtšenko ITAR-Tassile.

Timtšenko tõi välja teiste staadionite maksumused: Kaliningradi uus staadion maksab 24 miljardit rubla, Rostovi staadioni ehitamine 19 miljardit rubla, Samaara staadioni peale läheb 17 miljardit rubla. Timtšenko väitel pole Volgogradis ega Novgorodis võimalik staadionit ehitada ainult 15 miljardi rubla eest.

Ettevõtja kaebused tulenevad ettevaatlikkusest. Nimelt läksid tänavuse Sotši taliolümpia ehitusfirmad Mostovik ja Tonnelni Otrjad 44 pankrotti ja ava- ning lõputseremoonia staadioni valmistanud Olimpstroi varad konfiskeeriti kehva majandusliku seisu tõttu. Timtšenko kardab, et jalgpalli MM toob kaasa sarnase olukorra.

Venemaa spordiministri Vitali Mutko hinnagul on Timtšenko nõudmised liiast. "Rostovi, Kaliningradi ja Jekaterinburgi staadionid lähevad rohkem maksma, sest seal on ehitamine keerulisem. Ülejäänud linnades ei tohiks rahaga probleeme olla," sõnas Mutko. Küsimuse peale, miks on eelmainitud linnades staadionite ehitamine raskendatud, jäi Mutko vaoshoituks ega soovinud täpsustada, vahendab The Moscow Times.

Praeguse plaani järgi toimub 2018. aasta jalgpalli MM 12-l staadionil, mis jagunevad ära 11 Venemaa linna vahel, alates Kaliningradi oblastist ja lõpetades Sotši kuurortlinnaga. Mutko väitel läheb suurüritus Venemaale maksma umbes 19 miljardit dollarit (14,22 miljardit eurot - toim).